REKLAMI GEÇ

“Sorun kuruşta değil trilyonluk ihalelerde

“Sorun kuruşta değil trilyonluk ihalelerde

CHP Merkez İlçe Başkanı Bartal, Denizli Belediye Başkanı Zeybekci’nin, Denizli halkının gözünün içine baka baka doğruları söylememe konusunda, kendisine göre siyaset yaptığını belirterek, “Hani şeffaf ve sözünde duranlardandınız” dedi. Bartal, bazı ihaleler konusunda da önemli iddialar ortaya attı.

/ DENİZLİHABER / 27 Temmuz 2010 Salı, 17:40

CHP Merkez İlçe Başkanı Osman Bartal, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin, son günlerde muhalefeti eleştiren açıklamalarına yanıt verdi.

“Sorun kör kuruş değil, trilyonluk ihaleler,
plansız yapılan harcamalar”

Bartal, “Son günlerde Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, muhalefeti eleştiren bir takım açıklamalarda bulunarak, yine Denizli halkının gözünün içine baka baka doğruları söylememe konusunda, kendine göre siyaset yapıyor. Sayın başkan diyor ki, “Biz sözünde duranlardanız. Milletin tek kör kuruşu üzerinde gölge göremezler” diyor. Sorun zaten kuruş değil Sayın Başkan, yapılan trilyonlar ihaleler, plansız programsız yapılan harcamalar yandaşlarınıza yapılan peşkeşler” dedi.

“Hani sözünde duranlardandınız”
Bartal, alt yapı konusunda da Denizli Belediyesi’ni eleştirdi. Bartal, “Denizlililerin parasını alt yapı çalışması adı altında hazine arar gibi, aynı yeri onlarca kez kapatıp açanlar, Denizli halkı mı yoksa, sorumsuz bilgisiz ve beceriksiz yöneticileriniz mi? Bir başkan yardımcısı çıkıyor, “Alt yapıda sona geldik, üst yapı çalışmasına başlanacak” diye açıklama yapıyor. Hadi 15 gün aksama oldu diyelim. Hala alt yapı adı altında kazılan yerler bir daha kazılıp yollar trafiğe kapatılıyor. Bırakın üst yapıyı, Denizli’nin her yeri köstebek yuvası gibi delik deşik. Hani sözünde duranlardınız. Bunları kamuoyunun önünde siz söylemediniz mi?” dedi.

“Hani her şeyiniz şeffaftı”
Denizli Belediye Başkanı Zeybekci’nin, ‘Biz şeffaf bir yönetimiz’ sözlerine de yanıt veren Bartal, gerçeğin böyle olmadığını ileri sürdü. Bartal, “Bu apayrı saptırmaca. Gizli saklı iş yapıyorsunuz. Son günlerde Denizli’nin trilyonluk temizlik işinde, Şafak Temizlik ve Duru Temizlik isim değiştirme olayı gündeme geldi basında. Bakıyorsunuz iki firma ayrı gibi ama bağlantıları ve geçmişten gelen ortaklık yapıları işin Albayraklar adresinde buluştuğunu ortaya koyuyor. Kim bunlar? Başbakan’ın akrabaları. Bakıyorsunuz iş aynı, çalışanlar, müdür, araçlar bile aynı. Acaba ne diye isim değiştirdiler diye araştırıyoruz. Duru Temizlik’e ne zaman ihale edildi, pazarlık usulü mü verildi, kaç paraya sonuçlandı? Kocaman bir soru işareti. Belediye’den bir açıklama yok. Olmadı meclis üyelerimiz soruyor, onlara bile bilgi vermiyorsunuz. Hani her şeyiniz şeffaftı. Meclis üyesinden bile gizleniyorsa bazı şeyler, size tek şey söylemek kalır. Milletin kör kuruşu konusunda gerçekten en ufak gölge yok! Kör trilyonlarla uğraşılıyor çünkü” diye konuştu.

Bartal, “Elbette gün gelecek, bunlar aydınlığa kavuşacak. Bakalım o zaman nasıl cevap vereceksiniz. Bunların hesabı işte o zaman sorulur. Unutmayın, Denizli halkı basından da olsa olayları yakından izliyor… Hiçbir bir şey gizli, yapanın da yanına kar kalmaz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı