REKLAMI GEÇ

TOZU REFERANDUMANINA KATIYORLAR

TOZU REFERANDUMANINA KATIYORLAR

CHP İl Başkanı Gönenç ve ekibinin referandumda anayasa değişikliğine HAYIR çalışmaları, tüm hızıyla sürüyor. Son olarak Buldan, Babadağ, Kale ve Çivril’de çalışmalar yürüten CHP’liler bir taraftan “HAYIRLI İŞLER” dileyip dert dinliyor, bir taraftan referanduma hayır desteği istiyor.

/ DENİZLİHABER / 2 Eylül 2010 Perşembe, 17:29

Halkoylaması çalışmalarını Denizli merkezinde ve ilçelerinde eş zamanlı olarak sürdüren CHP Denizli İl Yönetimi, son olarak Buldan, Babadağ, Kale ve Çivril’de çalışma gerçekleştirdi. Boruda yapılan çalışmalarla ilgili bir basın açıklaması yapan CHP il başkanı Zafer Gönenç, İlçe başkanları, il yöneticileri ve il genel meclisi üyelerinin katılımı ile her gün bir ilçede olduklarını belirtti.

Gönenç, Denizli ilçelerinin ağırlıklı geçim kaynağının tarım ve hayvancılık olduğuna dikkat çekenken hükümetin gündemi ile halkın gündeminin farklı olduğuna dikkat çekti. AKP hükümetinin hiç kimseye danışmadan ve uzlaşma aramadan kendi başına yaptığı anayasa değişiklikleriyle yargıyı teslim almaya, yandaş yargı yaratmaya çalıştığını, halkoylamasında suni bir gündemle halkın dikkatini başka yöne çekmeye çalıştığını iddia eden Gönenç, “Yargı bağımsızlığını ortadan kaldırmaya çalışıyorlar” diye konuştu.

Buldan ve Kale’deki tütüncülerin, Çivril’deki elma, ay çekirdeği ve pancar üreticilerinin dünyanın en pahalı akaryakıtının kullanılması, gübre fiyatlarındaki anormal artış ve diğer girdi maliyetlerindeki artışlar nedeniyle ürettiği ürünü maliyetinin altında satmak zorunda kaldığını, üreticinin perişan olduğunu, hükümetin tarımsal destekleri yeterince uygulamadığını, halkın asıl sorunun bu tür sorunlar olduğunu belirten Zafer, “İktidar asıl bunlara çare olsun” dedi.

Çivril’e bağlı Irgıllı beldesinde bir üretici CHP’lilere pancarda kota uygulamasıyla ürünlerini hayvan yemi yapmak zorunda kalacaklarını, her yıl kotanın azaltıldığını, ay çekirdeği kilogram fiyatının geçen yıl 2,80 TL iken bu yıl 1,70 TL’ye satmak zorunda kaldıklarını, halkoylamasında “HAYIR” diyerek hükümetin uygulamalarını protesto edeceklerini ifade etti.

Çivril’de bulunan çarşı ve sanayi esnafı ziyaretinde ise esnaflar siftahsız dükkan kapattıklarını, bağ-kur ve vergi borçlarını ödeyemediklerini, hükümetin esnafın sorunlarına çözüm bulacağı yerde, kendi geleceğini düşünerek yargıyı teslim almaya çalıştığını anlattıklarına vurgu yapan CHP’li Gönenç, Denizli ilçe ve köylerinde halkın temel sorunlarına çözüm beklediğinin altını çizdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı