REKLAMI GEÇ

Zeybekci’nin reklamları kaldırıldı

Zeybekci’nin reklamları kaldırıldı

CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven’in suç duyurusu üzerine eski Belediye Başkanı ve AKP Milletvekili Aday Adayı Nihat Zeybekci’nin Seçim Yasası’na göre suç teşkil eden reklam ve afişleri aradan 24 saat geçmeden indirildi.

/ DENİZLİHABER / 8 Nisan 2011 Cuma, 13:02

İncilipınar Mahallesi’ndeki Vali Recep Yazıcıoğlu Parkı’nın girişinde bulunan Denizli Belediyesi logolu reklam ve Ankara asfaltı üzerinde Nihat Zeybekci’nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte resminin bulunduğu afiş, dün gece Denizli Belediyesi ekipleri tarafından söküldü.

CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, reklam ve afişlerin indirilmesini ”Adalet yerini buldu. Seçim döneminde yaşanan hukuksuzluk giderildi” diye değerlendirdi. Uygulamanın 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkındaki Kanun’un 60. maddesi ile Yüksek Seçim Kurulu’nun 186 sayılı kararına aykırı olduğunu vurgulayan Yurtseven şunları söyledi:
”Biz bu hukuksuzluğu daha önce gündeme getirip yetkilileri uyarmıştık. Ancak uyarımız ne yazık ki dikkate alınmadı. Hukuk devletinde kimse imtiyazlı, ayrıcalıklı değildir. Hem belediye başkanlığından istifa edip milletvekili aday adayı olacaksın, hem de başkanlık görevi devam ediyormuş gibi yasaları da çiğneyerek Denizli Belediyesi’nin imkan ve kaynaklarını kullanacaksın. İşte buna göz yummayız. Bu afiş ve reklamların indirilmesi için bizim suç duyurusunda bulunmamız mı gerekiyordu? Demek ki isteyince kaldırılabiliyormuş. Hiç kimse yasaları arkadan dolanmaya, ‘Talimat vermiştik, unutulmuş olabilir” gibi inandırıcılıktan uzak gerekçelere sığınıp komik durumlara düşmesin. Gerçekler ortadadır. Halkımız bu olayları yakından takip etmekte ve sorumluların gerçek niyetlerini çok iyi tahlil etmektedir.”

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan’ın ”seviyesizlik” ile ilgili sözlerini de değerlendiren CHP Merkez İlçe Başkanı Yurtseven, ”Ahlaksızlık ya da seviyesizlik ile ilgili takdiri bırakın halk yapsın. Kensine, ‘Başkan Zolan Denizli halkı için Nihat Zeybekçi’ye değil, doğrulara dolan ” mesajı veriyor, afiş ve reklamları gecikmeli da olsa kaldırttığı için de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı