REKLAMI GEÇ

Derici, adaylığını açıkladı

Derici, adaylığını açıkladı

DSP Denizli Belediye Başkan Adayı Halil Derici, DGC Basın Merkezi’nde, çok sayıda partilinin de katıldığı toplantıda adaylığını açıkladı. Derici, “Kentimi, insanımı tanıyor ve onların sorunlarını son derece iyi biliyorum. Yoğun mesleki birikimim ve siyasi deneyimimle, bu görevi layıkıyla yerine getirebileceğime inanıyorum” dedi.

/ DENİZLİHABER / 20 Ocak 2009 Salı, 01:00

DSP Denizli Teşkilatı, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde düzenlediği toplantıda, Denizli Belediye başkan adayı ile birlikte, 4 ilçe ve 7 belde belediye başkan adayını açıkladı. Toplantıya, DSP Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi ile DSP İl Başkanı Özkan Fidan’ın yanı sıra çok sayıda partili katıldı.

Fidan, emin konuştu

DSP İl Başkanı Özkan Fidan, umutlu ve güçlü olduklarını belirterek, “Kazanacağız” dedi. Fidan, Türkiye’nin inançlı, dürüst, üretici belediye başkan adaylarına ihtiyaç duyduğunu söyledi. Halil Derici’yi belediye başkan adayı olarak değil, belediye başkanı olarak anons eden DSP İl Başkanı Özkan Fidan, “Biliyoruz ki şimdiden birilerini keskinlikle korku bastı. Birileri tedirgin. Alanları boş sayanlara, ‘Beni buradan hiç kimse kıpırdatamaz’ diyenlere, 29 Mart gece yarısı bir sürprizimiz var’ diyerek ikinci kez aday olan AKP’li Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’ye gönderme yaptı.

‘Genel merkez arkanızda’

DSP Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, “Türkiye bugün 29 Mart’taki güzel günlerin doğum sancısını çekmektedir’ dedi. Erçelebi, “Türkiye’nin her yerinde, siyasette hiç kirlenmemiş, arkasında hiçbir yolsuzluk dosyası olmayan yıldızları sizlerin huzuruna sunacağız. O yerlerde, kayırma, yoksulluk, olmayacak. Yaşadığımız yeri hep beraber yöneteceğiz” diye konuştu. Toplantıda, başkan adaylarına seslenen Erçelebi, “Aday olduğunuz bölgeleri alıncaya kadar mücadele edin. Biliniz ki genel merkeziniz arkanızdadır” dedi.

Siyasete 14 yıllık ara

DSP Denizli Belediye Başkan Adayı Halil Derici, siyasi geçmişiyle ilgili bilgi verdi.

“DSP’nin kuruluş çalışmalarında yer aldım. İl başkanlığı ve 2 dönem genel merkez yöneticiliği yaptım. Denizli ve çevre illerin örgütlenmesinden sorumlu PM üyesi olarak çalıştım. 1991’de 1. sıra, 1995’te 2. sıra milletvekili adayı oldum. 1994’te de Denizli Belediye başkan adayı olarak yerel seçimlerde yer aldım. Bundan sonra ülkemizdeki siyaset yapma biçimlerine tepki göstermek adına bir süre politik yaşamıma ara verdim. 14 yıllık aradan sonra, yeniden belediye başkan adayı olarak siyasete döndüm” dedi.

‘Denizli’nin sorunlarını biliyorum’

Derici, Denizli’nin sorunlarını bildiğini belirterek, “Kentimi, insanımı tanıyor ve onların sorunlarını son derece iyi biliyorum. Yoğun mesleki birikimim ve siyasi deneyimimle, bu görevi layıkıyla yerine getirebileceğime inanıyorum. İnşaat mühendisi olarak da büyük projelere imza attım. Proje konusunda sıkıntımız olmayacak. Ancak henüz belediye meclis üyesi adaylarımız belli olmadan, projeleri açıklamayı doğru bulmuyorum” dedi. Konuşması sık sık ‘Halkçı başkan’ sloganları ile kesilen Derici, “Artık ben Denizli’nin adayıyım” dedi.

İşte adaylar

Derici’nin konuşmasının ardından, DSP İl Başkanı Özkan Fidan, kesinleşen belediye başkan adaylarını tanıttı. DSP, Denizli’de, Halil Derici ile yarışa girerken, Sarayköy’de Ali Cengiz’i, Tavas’ta Mehmet Kamil Tarakçı’yı, Güney’de Turhan Gürhan’ı, Çardak’ta Mesut Gökkaya’yı, Eziler’de Ahmet Özencel’i, Kızılyer’de Mehmet Kaşıkçı’yı, Yeşildere’de Mithat Bayar’ı, Yazır’da Recep Tutkun’u, Dodurdga’da Ergün Nalcı’yı, Darıveren’de Mustafa Erkol’u ve Gölcük’te Şaban Bağ’ı aday gösterdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı