REKLAMI GEÇ

Efsane komutan Denizli’de

Efsane komutan Denizli’de

Denizli’de Türkiye Kamu-Sen Denizli İl Temsilciliği tarafından düzenlenen konferansa katılan Emekli Albay Erdal Sarızeybek, DTP’nin katılması ve ardından yaşanacak gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu.

/ DENİZLİHABER / 12 Aralık 2009 Cumartesi, 17:22

Türkiye Kamu-Sen Denizli Temsilciliği’nin düzenlediği “Demokratik Açılım ve Türkiye” konulu konferansa konuşmacı olarak katılan, Emekli Albay Erdal Sarızeybek, Halk Eğitim Merkezi’nde vereceği konferans öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Demokrasilerde ardında silahlı bir örgüt bulunan siyasi partilerinin yaşayamayacağını belirten Sarızeybek, “Demokrasilerde, ardında bir silahlı örgüt olan bir siyasi parti yaşayamaz. Zaten hukuki deliller olmasaydı kapatılmazdı. Ama bu birinci aşamadır. Geçmişte de bu hataları yaptık. En azından bu hükümetin geçmişten ders alıp yeni bir hata yapmaması lazım.
Daha önceden bu partiler DEP’di HEP oldu, DEHAP oldu HADEP oldu, hep kapatıldı açıldı. Bir yerde eksiklik yaptık. Şimdi bu parti niye kapatıldı? Silahlı bir terör örgütüyle organik bağı olduğu için kapatıldı. Türkiye’de Terörle Mücadele Yasası var. Kişiler siyasi parti çatısı altında olsun ya da olmasın, bir terör örgütü ile organik bağ içerisinde faaliyet gösteriyorsa, bunun adı hukuk dilinde terör örgütü üyesi olmaktır ve cezası ağırdır. Dolayısıyla hükümetin ve Cumhuriyet savcılarımızın, bu kapatma davasının ötesinde, PKK’nın siyasi cephe teşkilatını çökertmek için adli görev yetkilerini kullanmaları gerekir. Bununla da bitmez. Çünkü, PKK terör örgütünün siyasi cephesine destek veren bir Avrupa Birliği vardır. Bütün dernekleri, büroları, vakıfları Avrupa Birliği’ndedir. Para kasaları İsviçre’dedir.
Dolayısıyla bu kapatma kararının ardından bir diplomasi atağı yapıp, Avrupa’daki PKK’nın siyasi cehpe teşkilatını da çökertmek gerekmektedir. Bu da yetmez. PKK’nın silahlı kadrosu Irak’tadır. Amerika Birleşik Devletleri de Irak’tadır. Bu kampları ve silahlı cephe teşkilatını himaye eden de Amerika’dır. Amerika’ya karşı tavır alıp, ya o silahlı kadroların tasfiye edilmesi gerekir, edilmiyorsa eğer, ordumuz vardır. Irak’a harekat yapılır. Bu şekilde PKK terör örgütü tarihten silinebilir” dedi.

DTP’nin katılmasının ardından Türkiye’de yaşanabilecek olaylar ve terör saldırıların artması konusunda da açıklamalarda bulanan Emekli Albay Erdal Sarızeybek, “Bunu yapmanın tek şartı Türkiye’de güvenliği sağlamaktır. Güvenliğin olmadığı yerde demokrasi ve insan hakları olmaz. Elbette ki şu ana kadar ülkeyi yönetenler, teröre siyasi çözüm adı altında bir takım açılımlar yaptılar. Bizim ülkemizde, teröre siyasi çözüm olmaz. PKK terör örgütünün arkasında küresel güçler, projeler vardır. Küresel güçler dediğimiz Avrupa, Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail vardır. Siz siyasi olarak bu küresel projeleri etkisiz hale getirmeyip açılım adı altında teröre destek anlamına gelen bir siyasi zemin hazırlarsanız, bu ülkeyi kaosa sürükler. Ülkeyi yönetenleri bugüne kadar aldıkları yanlış kararlar ve uygulayanlar yüzünden bizi bu noktaya getirirler. Ancak iş işten geçmiş değildir. PKK terör örgütü kapatma davasını kullanarak halkı sokağa dökmeye çalışacaktır. Halkımız sağduyulu olmalıdır. Asla kardeş kavgasına ülkeyi götürecek bir ortama girmemesi gerekir. Devletin güvenlik güçleri de halkın PKK terör örgütünün uzantıları ile karşı karşıya gelmemesi için tedbir almalıdır.
Daha önceden KCK adı altında PKK’nın Türkiye yapılanmasına yönelik operasyonlar yapılmıştı. Güvenlik güçleri kimlerin kimleri sokağa dökeceğini biliyor. İstanbul soruşturmasıyla milyonlarca insanımızı dinliyorlar. Ergenekon kasası deyip bizim banka hesaplarımızı araştırıyorlar. Yapsınlar korkumuz yok ama. Hükümet, İstanbul soruşturmasına verdiği desteği, PKK terörü ile mücadeleye verse, halkı sokağa dökecek sözde lider kişiler belli olduğu için, onları etkisiz hale getirsinler, halkın sokağa dökülmesini önlesinler. Terörle mücadele ciddi iştir. Bu bir ateştir. Bu ateş herkesi yakar. En başta ülkeyi yönetenleri yakar. Dolayısıyla herkesin aklını başına alması gerekir. Hiç kimsenin ülkeyi kardeş kavgasına sürüklemeye hakkı yoktur. Sürüklerlerse, bunun altından kalkamazlar” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı