REKLAMI GEÇ

Erçelebi, belediye yolsuzluklarını sordu

DSP Denizli Milletvekili Dr. Hasan Erçelebi, Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından, yazılı olarak yanıtlanması için TBMM’ye verdiği soru önergesinde, “6 yılı aşan iktidarınızda, belediyelerde çıkan yolsuzluk olaylarını kamuoyu dikkatle ve endişeyle takip etmektedir” dedi ve kaç belediye başkanının hakkında, yolsuzluk nedeniyle soruşturma açıldığını sordu.

/ DENİZLİHABER / 16 Şubat 2009 Pazartesi, 01:00

DSP Denizli Milletvekili Dr. Hasan Erçelebi, TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, belediye yolsuzluklarını sordu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle soru önergesi veren Erçelebi, “6 yılı aşan iktidarınızda, belediyelerde çıkan yolsuzluk olaylarını kamuoyu dikkatle ve endişeyle takip etmektedir” dedi.

Erçelebi’nin soruları şunlar:

-İktidarınız süresince hakkında; “ihaleye fesat karıştırmak”, “çıkar amaçlı örgüt kurmak”, “zimmetine para geçirmek”, “evrakta sahtecilik”, “kendisine ve çevresine rant sağlamak”, “görevini kötüye kullanmak” ve benzeri suçlardan ve iddialardan kaç belediye başkanı hakkında soruşturma, inceleme başlatılmıştır?

-Bu suçlara dayandırılarak kaç belediye başkanı hakkında yasal işlem yapılmıştır?

-Bu belediye başkanları hangi il, ilçe ve belde belediye başkanlarıdır?

-Hakkında soruşturma ya da inceleme bulunan kaç belediye başkanı halen görevine devam etmektedir?

-İktidarınız dönemindeki yerel yönetimlerdeki yolsuzlukların boyutu nedir?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı