REKLAMI GEÇ

Erçelebi’den emekliler için kanun teklifi

Erçelebi’den emekliler için kanun teklifi

DSP Denizli Milletvekili Dr. Hasan Erçelebi, işçi ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarının yeniden düzenlenmesi için kanun teklifi verdi.

/ DENİZLİHABER / 26 Temmuz 2009 Pazar, 20:16

DSP Denizli Milletvekili Dr. Hasan Erçelebi, TBMM Başkanlığı’na, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 55. maddesine geçici bir madde eklenmesine dair kanun teklifi sundu. Erçelebi, işçi ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarında, pozitif yönde bir artış yapılması için sunduğu kanun teklifinde, “Ülkemizde özellikle son dönemlerde emeklilerimizin aylıklarında reel olarak büyük düşüşler yaşanmıştır. Art arda yaşanan ekonomik krizler sonrasında, çalışanların ve emeklilerin gelirlerinde kısıtlamaya gidilmekte; bu da büyük sosyal sorunların ortaya çıkmasına yol açmaktadır. Çalışanlarımızın emekli olduktan sonra aylıkları çalıştıkları döneme göre önemli oranda düşmektedir. Bu düşüş, İşçi ve Bağ-Kur emeklilerinde Emekli Sandığından emekli olanlara göre daha fazladır.
Anayasamızın 55.maddesi, ücrette adaletin sağlanmasını devletin görevleri içinde sayarak,
devletin yurttaşların adaletli ücret ve sosyal yardımlarda eşitlik sağlaması için gerekli tedbirleri almasını hükme bağlamıştır. Anayasamızın bu hükmü de dikkate alınarak emeklilerin arasında pozitif yönde bir artış düzenlemesine gidilmesine uygun görülmektedir. Yapılacak bu düzenlemeyle hem eşitsizlik giderilecek hem de yaşanan sosyal sorunların giderilmesinde bir nebzede olsa katkıda bulunacaktır” dedi.

Erçelebi’nin, 24 Temmuz’da TBMM Başkanlığı’na sunduğu, 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar Ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 55. Maddesine Bir Fıkra Eklenmesine Dair Kanun Teklifi şöyle:
“GEÇİCİ MADDE – 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa geçici bir madde eklenmiştir:
“Sosyal güvenlik kurumundan 4/a ve 4/b kapsamında gelir ve aylık alan işçi ve Bağ-Kur emeklilerine, altışar aylık dönemlere göre yapılan artışların oranları, aynı dönemde memur aylıklarında yapılan artış oranının altında kalması halinde, söz konusu ödemeler arasındaki farkı eşitlemeye Bakanlar Kurulu yetkilidir.”
MADDE 2- Bu kanun hükümlerini, Bakanlar Kurulu yürütür.
MADDE 3- Bu kanun, yayımı tarihinde yürürlüğe girer.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı