REKLAMI GEÇ

Erçelebi’den tek rakam sorusu

Erçelebi’den tek rakam sorusu

DSP Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, “Sonu tek sayı ile biten vatandaşlık numaraları neden verilmemiştir? Bugüne kadar verilmeyen sonu tek sayı ile biten vatandaşlık numaraları kimlere verilecektir?” diye sordu.

/ DENİZLİHABER / 9 Kasım 2009 Pazartesi, 17:52

DSP Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, TBMM’ye sunduğu bir soru önergesinde, “Sonu tek sayı ile biten vatandaşlık numaraları neden verilmemiştir? Bugüne kadar verilmeyen sonu tek sayı ile biten vatandaşlık numaraları kimlere verilecektir?” sorularını yöneltti.

Erçelebi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği yazılı soru önergesinde, kimlik numaralarıyla ilgili kimi soru işaretlerine değindi. Vatandaşlara verilen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık kimlik numaralarının sonunun çift sayı ile bittiğinin saptandığını belirten Erçelebi, vatandaşlık kimlik numaralarının hangi standartlara göre verildiğini sordu. Erçelebi, “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık kimlik numaralarının son hanesi neden çift sayı ile bitmektedir? Sonu tek sayı ile biten vatandaşlık numaraları neden verilmemiştir? Bugüne kadar verilmeyen sonu tek sayı ile biten vatandaşlık numaraları kimlere verilecektir?” sorularını yöneltti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı