REKLAMI GEÇ

Hak ve Hakikat Partisi Genel Başkanı Güneş’ten çarpıcı açıklamalar

Hak ve Hakikat Partisi Genel Başkanı Güneş’ten çarpıcı açıklamalar

Denizli’de İl Başkanlığı Teşkilatını açan Hak ve Hakikat Partisi Genel Başkanı Dursun Güneş, AK Parti’yi sert dille eleştirdi. Güneş, AK Partinin DTP önünde diz çöktüğünü belirterek “ Asmak Kesmek Hak Olmuştur” ifadesini kullandı.

/ DENİZLİHABER / 16 Ağustos 2009 Pazar, 16:18

Partisinin İl Başkanlığı Teşkilatının kamuoyuna tanıtmak ve parti binasının açılışını yapmak için Denizli’ye gelen Hak ve Hakikat Partisi Genel Başkanı Dursun Güneş, Kürt açılımı ve DTP hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Partilileriyle birlikte öğle namazını kılan Güneş, daha sonra parti binasına geçerek burada partililerine seslendi. Hak ve Hakikat Partisi Genel Başkanı Dursun Güneş, demokratik açılım sürecini başlatan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün kendilerine verilen yol haritası ile işe başladıklarını ileri sürerek, ”Kandin dağına çıkamayan hükümet, bölücü PKK’yı dize getiremeyen hükümet, DTP’yi dize getiremeyen hükümet DTP’nin önüne diz çökmüştür” dedi.

Partisi’nin Denizli İl Teşkilatı’nının açılışında konuşan Güneş, ”PKK ile masaya oturmanın Türk milletine yakışmadığını” ileri sürerek, şöyle dedi:”Belli o ki, sayın Tayyip Erdoğan Sayın Cumhurbaşkanı Gül, ellerine bir yol haritası almışlar, birileri onlara yol haritası vermiş, kürt sorunu meselesi ile işe başlamışlar. Kürt açılımı demokratik açılımlar diye kamuoyu günlerce meşgul edilmekte. Kandil dağına çıkamayan hükümet, bölücü PKK’yı dize getiremeyen hükümet, bitiremeyen hükümet, DTP’yi dize getiremeyen hükümet DTP’nin önüne diz çökmüştür. Bu aziz millete bu şanlı millete, bir PKK ile masaya oturmak yakışmıyor. Hiç yakışmıyor. Demokratik sorunlar bu memleketin sorunlarıdır. Demokratik sorunları çözecek olan da meclistir. Birilerinin yol haritası ile ele alıp bunu yürütmek bir başbakana bir meclise yakışmaz. Yakışıklı bulmuyoruz. Demokratik haklar verilmelidir. bir af projesi, bir etnik kimlik ayırma projesi, arzı mevut projesinin alt tabanını Türkiye’de oluşturmayı kesinlikle kabul etmiyoruz. Bu millete ihanet olarak kabul ediyoruz” dedi.

Güneş, ”Ak parti ile DTP’nin buluşması buluşmasının, AK partinin gafleti olduğunu ve hata olduğunu” ileri sürdü. Türkiye’deki esas sorunun islam ve demokrasi sorunu olduğunu savunan Güneş, konuşmasını şöyle sürdürdü: ”Bütün ihtilaller, islam milletinin üzerine yapılmıştır. 28 şubat kararları müslümanların üzerine yapılmıştır. Çetelerirn kurulması, batı çalışma grubu, utabeyler, ergenekon çeteleri, meydana çıkan meseleler islamın üzerine yapılmıştır. İslam demokrasi olmadan, devlet, millet olarak barışmadan bu iş düzelmez. Bu işin düzelmesi için islam demokrasisi gelmesi gerektiğine inanıyoruz” dedi.

Hak ve Hakikat Partisi’nin iktidar olması ile, ”bazı elit kesimlerin ülkeyi terk etmek zorunda kalacaklarını ileri süren Dursun Güneş, Bir takım elit olan insanların bu memleketin kendilerinin olduğunu zannedenler, ‘biz ne dersek onlar bunu yapmaya mecburdurlar’ diyenlere hak ve hakikat partisinin kurulduğunu söylüyoruz. Onlara Osmanlı tokatını vurmaya geliyoruz. Allahü teala bize kafidir. O elitlere, o kostaninapolis kalıntılarına bir sözüm daha var. Hak partisi gelmeden buradan kaçsınlar. Onlar soyunup buradan kaçsınlar. yoksa hak partisi onları soyunduracak, mevlalarına çıplak gönderecektir. Kesme ve asma hak oldu, hak. Huzur islamdadır, barış islamdadır. Osmanlı bunun örneğidir. Bütün milletimizin başı sağ olsun. Bunlar gittiler, bunlar öldüler. Uşaklardan devlet yönetilmez. Yol haritalarıyla devlet yönetilmez. Aklınızı başınıza alın, emaneti ehline verin” dedi.

Konuşması sık sık tekbir sesleri ile kesilen Dursun Güneş, konuşmasının ardından, aralarında çocukların da bulunduğu partiye yeni katılan kişilere rozetlerini taktı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı