REKLAMI GEÇ

Öztürk’ten bebek bezinde KDV önergesi

Öztürk’ten bebek bezinde KDV önergesi

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, TBMM Başkanlığı’na verdiği kanun teklifi ile %18 olan bebek bezi KDV oranının %1’e indirilmesini önerdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Aralık 2019 Cuma, 14:18

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, bebekli aileleri sevindirecek bir kanun teklifi verdi. Öztürk, yüzde 18 olan bebek bezindeki KDV’nin yüzde 1’e indirilmesini istedi.

Teklifine ilişkin açıklama yapan İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Türkiye’de her yıl 1 milyon 300 bin bebeğin dünyaya geldiğini belirterek, 0-3 yaş nüfusunun ise 5 milyon dolayında olduğun kaydetti.

Öztürk, “Ülkemizde temel birçok ihtiyaç maddesinin fiyatının zamlandığı, işsizliğin ve borçlanmanın arttığı bir dönemde, özellikle bebekli ailelerin zorunlu tüketim kalemi olan bebek bezlerinin KDV oranının düşürülerek bütçelerinin yükünün azaltılması gereklilik arz etmektedir. Bir bebeğin ortalama aylık bakım masrafı 400 TL civarındadır. En büyük gider kalemi de bebek bezidir. Bu bezler lüks tüketimden çıkartılıp, temel ihtiyaç sınıfında kabul edilmelidir. 3 çocuk tavsiye ediliyor ama bebek sahibi anne babaların yararına bir düzenleme yapılmıyor. İşte bu sebeple bebek bezinde KDV oranının %18’den %1’e düşürülmesi hakkındaki kanun teklifini hazırlayıp Meclis’e sundum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı