REKLAMI GEÇ

İYİ Partili milletvekiline Meclis’te saldırı

İYİ Partili milletvekiline Meclis’te saldırı

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Meclis’teki odasında saldırıya uğradı. Saldırganın, 10 Kasım’da Atatürk’e hakaret içeren paylaşımlar yapmasının ardından Öztürk tarafından Meclis’te gündeme getirilen kişi olduğu öğrenildi. Saldırgan etkisiz hale getirildi, Meclis polisine teslim edildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Mart 2020 Pazartesi, 16:55

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki odasındayken, içeri giren Said D.nin önce sözlü, ardından da fiziki saldırısına uğradı.

Öztürk ve yanındakiler tarafından etkisiz hale getirilen saldırgan, Meclis polisine teslim edildi.

SÖZLERİMİ İADE ETMEYE GELMİŞ
Saldırıya ilişkin Denizlihaber’e açıklamalar yapan İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, saldırganın odasına geldiğini belirterek, “İlk sözü ‘beni hatırladın mı?’ oldu. Hatırlamadığımı söyleyince de ‘Meclis’te benimle ilgili konuşmuştun, o lafları sana iade etmeye geldim’ dedi. Ben de Atatürk düşmanlığı yapıyorsun, hangi lafımı iade edecekmişsin. Atatürk’ün okullarında okuyup, devletin ekmeğini yiyorsun dedim” diye konuştu.

Bu sözlerin ardından kendisine hakaret ettiğini ve fiili saldırı girişiminde bulunduğunu anlatan Öztürk, “Gerekeni yaptık, etkisiz hale getirdik ve Meclis polisine teslim ettik” dedi.

ATATÜRK’E HAKARET İÇEREN PAYLAŞIMIYLA GÜNDEME GELMİŞTİ
Acıpayam’ın Dodurga Mahallesi’nden olan ve Orman Genel Müdürlüğü’nde şube müdürü olarak görev yapan Said D. 10 Kasım’da Atatürk hakaret içeren paylaşımlar yapmıştı. İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk bu kişiyi deşifre etmiş, bu kişiyle ilgili önce kendi sosyal medya hesabından paylaşımlar yapmış, ardından da konuyu Meclis’e taşımıştı. Meclis’e önerge veren Öztürk, bu kişinin ne zaman görevden alınacağını sormuştu.

Bu gelişmelerin ardından Said D. hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı