REKLAMI GEÇ

KAMU ÇALIŞANLARI İÇİN YASA TEKLİFİ

KAMU ÇALIŞANLARI İÇİN YASA TEKLİFİ

DSP Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, kamu görevlilerine toplu görüşme ve grev hakkı tanınmasına yönelik yasa teklifi hazırladı.

/ DENİZLİHABER / 14 Ağustos 2009 Cuma, 18:53

DSP Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi bir yasa teklifi hazırladı. TBMM Başkanlığı’na sunulan teklif, Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu’nda değişiklik yapılmasını içeriyor. Yasada geçen ”toplu görüşme” ibarelerinin ”toplu sözleşme” olarak değiştirilmesini öngören teklifte, toplu sözleşme ve grev tanımlarına da yer veriliyor.
Teklife göre, Uzlaştırma Kurulu’nun kararına tarafların katılması durumunda, bu karar mutabakat metni olarak Bakanlar Kuruluna sunulacak. uyuşmazlık halinde kamu çalışanları iktisadi ve sosyal durumlarıyla çalışma şartlarını korumak veya düzeltmek amacıyla grev yapabilecek.
Teklifin gerekçesinde, Anayasanın 90. maddesinde, ”Usulüne göre yürürlüğe konulmuş temel hak ve özgürlüklere ilişkin milletlerarası antlaşmalar ile kanunların aynı konuda farklı hükümler içermesi nedeniyle çıkabilecek uyuşmazlıklarda milletlerarası antlaşma hükümleri esas alınır” hükmünün, kamu çalışanlarına toplu sözleşmeli ve grevli sendikal hak taleplerinin iç hukuktaki en önemli dayanağını oluşturduğu belirtildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı