REKLAMI GEÇ

O artık seçmen değil!

O artık seçmen değil!

DSP’den Denizli belediye başkan adayı olan ancak sonra adaylıktan çekilen Halil Derici’nin ve ailesinin, daha önce Yüksek Seçim Kurulu’nun resmi sitesinde bulunun seçmen bilgileri silindi. Halil Derici ve ailesi, bu nedenle 29 Mart’ta oy kullanamayacak. Derici, “Ülke olarak, Cumhuriyet tarihimizde eşi benzeri görülmeyen bir yerel seçim süreci yaşayacağız” dedi.

/ DENİZLİHABER / 11 Mart 2009 Çarşamba, 01:00

29 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde, Demokratik Sol Parti’den belediye başkan adayı olan, daha sonra adaylıktan çekilen İnşaat Mühendisi Halil Derici, Türkiye’de birçok yurttaşın seçim döneminde karşı karşıya kaldığı bir durumla karşılaştı.

‘Sanal seçmen’ ya da ‘Buhar olan seçmen’ durumuna düşen Derici, bunu basın açıklamasıyla kamuoyuyla paylaştı. Derici, “Şimdi de bu türden talihsiz bir olayla şahsımın ve ailemin karşılaşmış olduğunu tüm ülke kamuoyuyla paylaşmak istiyorum. Yaklaşık 2 ay önce Yüksek Seçim Kurulu’nun resmi sitesinde, sandık numarası dışında, diğer bütün seçmen bilgilerim olmasına rağmen; iki gün önce kontrol amacıyla yine aynı siteye girdiğimde, kaydımın artık bulunmadığını gördüm. Bu konuyu Denizli İl Seçim Kurulu yetkililerine sorduğumda, cevaben kaydımın önceden bulunduğu, fakat sonradan silindiğini öğrendim. Bu da önümüzdeki yerel seçimlerde, şahsımın ve ailemin, en doğal vatandaşlık hakkı olan oy verme hakkını kullanamayacağı anlamına geliyor. Herhangi bir mantıksal açıklaması olmayan bu durumun, birçok vatandaşımın zihninde olduğu gibi bende de farklı çağrışımlara yol açtığını ifade etmeden geçemeyeceğim. Üstelik mevcut iktidara rakip bir siyasi görüşün saflarında yer alıyor olmam durumunu da bu konuyla bağdaştırarak daha da manidar buluyorum” dedi.

Derici, “Sonuç itibariyle, ülke olarak, Cumhuriyet tarihimizde eşi benzeri görülmeyen bir yerel seçim süreci yaşayacağımızı söylemek istiyor, bunu değerli Denizli halkının bilgisine sunuyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı