REKLAMI GEÇ

ORTALIK ÖYLE BİR KARIŞTI Kİ!

ORTALIK ÖYLE BİR KARIŞTI Kİ!

TP Kadın Kolları Genel Başkanı Sema Batırbek, sadece Denizli’de 9 ayda 120 çocuğun fuhuş çeteleri ile organ mafyasının eline düştüğü ve de sokaklarda çalıştırılmaya zorlandığını ileri sürdü. Bunun üzerine polis bir açıklama yapıp 9 ayda ulaşılamayan kayıp çocuk sayısını 15 olarak açıkladı.

/ DENİZLİHABER / 20 Ekim 2010 Çarşamba, 16:57

Partisinin il teşkilatını ziyaret eden Türkiye Partisi (TP) Kadın Kolları Genel Başkanı ve MKYK Üyesi Sema Batırbek, basın toplantısı düzenledi. Batırbek, mevcut iktidarın sanal sorunlar yarattığını, muhalefetinle bununla uğraştığını öne sürerek, ülkenin asıl sorunlarının geri planda kaldığını savundu.

Denizli’de toplamda 9 ayda 120 çocuğun fuhuş çetelerinin ve organ mafyasının eline geçtiğini ve sokakta çalışmaya zorlandığını iddia eden Batıbek, “Diyarbakır ve İstanbul adeta çocuk cehennemine döndü. Bizim elde ettiğimiz bilgilere göre sadece Denizli’de son 9 ayda çocuk yaştaki 120 evladımız fuhuş ve organ mafyasının, çetelerin eline düştü. Bir ülke düşünün ki mevcut iktidar sürekli ‘biz harikayız her şey yolunda, ekonomi muazzam bir seviye de, dış siyasette çok itibarlıyız, ülke güvenliğinde sorun yok, demokrasi tavan yaptı’ diyor ve etrafındaki şakşakçıları alkışlıyor. Ulusal medya finans açısından iktidara elini kaptırmış, Diğer yarısı ise korkuyor. Mevcut iktidar sanal sorunlar yaratıyor, üretiyor ve bunları gerçek sorunlar olarak piyasaya sürüyor. Muhalefette bunun üzerinden siyaset üretiyor. Oysa ülkenin ve halkın gerçek sorunları işsizlik, yolsuzluk, yoksulluk terör, göç, eğitimsizlik ve bunların sebep olduğu aile parçalanmalarıdır. Bu sorunlardan da en çok çocuklar ile kadınlar etkileniyor. Denizli’de 9 ayda 120 çocuk, fuhuş ve organ çeteleri tarafından kaçırılmış. Uyuşturucu kullanımı 11 yaşına kadar düşmüştür” diye konuştu.

RAKAM 15 DEDİ!
Batırbek’in bu açıklamaları, henüz daha haber sayfalarına düşmeden Emniyet Müdürlüğü’nden açıklama geldi. Yapılan yazılı açıklamada Denizli’de son dokuz ay içinde kaybolup da ulaşılamayan çocuk sayısının 15 olduğu vurgulandı.

DENİZLİHABER BATIRBEK’E ULAŞTI
Sema Batırbek’e telefonla ulaşan Denizlihaber, rakamların kaynağını sordu. Batırbek, rakamların birkaç gün önce bur ulusal kanalın sabah programında dillendirilen resmi veriler olduğunu, parti genel merkezinin de bu bilgileri resmi makamlara teyit ettirdiğini söyledi. Batırbek, “Biz bu rakamları kaybolan, sokakta çalıştırılan ve benzer kaderleri paylaşan çocukların toplam rakamı olarak ortaya koyuyoruz. Bugün sözde ebeveynleri tarafından çocukların fuhuşa zorlanmadığı ya da kayıp çocuk sayısının gerçek boyutlarıyla kayıtlara yansıdığını kim iddia edebilir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı