REKLAMI GEÇ

Öztürk bakanlara sordu : Coronaya hazır mıyız?

Öztürk bakanlara sordu : Coronaya hazır mıyız?

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, İran’dan kalkan ve Esenboğa Havalimanı’na iniş yapan uçak ile coronavirüsün kapımıza dayandığını belirterek, hazırlıklara ilişkin Sağlık ve Ticaret bakanlarına hazır olmak için neler yapıldığını sordu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Şubat 2020 Salı, 18:41

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Önergesinde, tüm Dünya’da etkili olan ve hızla yayılan coronavirüsün Türkiye’nin kapısına dayandığını belirten Yasin Öztürk, İran’dan kalkan ve Esenboğa Havalimanı’na iniş yapan uçaktaki yolcu ve mürettebatın karantinaya alındığını hatırlattı.

İki bakanın da yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şu görüşlere yer verdi.
“Coronavirüsün sınır ülkelerimizi ve doğal olarak ülkemizi ettiği dikkate alındığında, Sağlık Bakanlığı stoklarında, il ve ilçe sağlık müdürlüklerinde, hastanelerimizde yeterince yüz maskesi bulunmakta mıdır? Salgının Türkiye’ye sıçraması ihtimaline karşı alınan önlemler nelerdir? Ülkemizde steril yüz maskesi üretimi ve ithalatı yapan firma sayısı ne kadardır? Bu firmalarca üretilen steril yüz maskesi sayısı toplam ne kadardır? Ülkemizde steril yüz maskesi tüketim sayısı ne kadardır? Son iki aylık dönemde ihracatı yapılan yüz maskesi sayısı ne kadardır? Ülkemizde yüz maskesi üretimi için başvuran firma sayısı ne kadardır? Türkiye’nin sağlık tekstili konusunda söz sahibi olabilmesi için firmaların desteklenmesi düşünülmekte midir?”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı