REKLAMI GEÇ

Şener, “Ülkede bir kavgadır gidiyor”

Şener, “Ülkede bir kavgadır gidiyor”

Partisinin iftar yemeğine katılmak için Denizli’ye gelen Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, kaba söz söyleyen ve kavga eden siyasetçilerin ülkeye zarar verdiğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 25 Ağustos 2010 Çarşamba, 17:51

Şener AKP için de, “Olayı evet hayra dökmüşler” dedi. Şener, “Siyaset konuştukca toplumsal kültür oluştu. Meydanlarda, kahvehanelerde, köy odalarında konuşurlar, iki kişiyi yakalasalar yarım saat nutuk atarlar. Siyasiler her tarafta konuşurlar. Sadece genel başkanları değil İl Başkanları, ilçe başkanları, belde başkanları hepsi konuşur. Siyaset konuştukça toplumsal kültür oluşuturur. Siyaset konuştukça ekranların, televizyonların ve gazetelerin dili de siyasetin konuşma biçimiyle konuşmaya iletişim kurmaya başlar. Ve netice o konuşma biçimiş oluşur. Yani siyaset konuştukca toplumsal kültür oluşturur. Eğer Siyaset konuştukça çirkin bir toplumsal kültür oluşturuyorsa sertliğe ve şiddete dayalı bir toplum oluşturuyorsa kaba sözden yana hakaretlerde yana bir toplumsal kültür oluşturuyorsa siyaset o ülkeye en büyük kötülüğü yapıyor demektir. Günlerdir televizyonlarda siyasilerin bir birleriyle kapışmaları, birbirlerine söyledikleri sözleri dinlediğim zaman hayretler içerisinde kalıyorum. Biri birine şerefsiz diyor öbürü kalpazan, öbürü müfteri, biri diyor soy önemlidir, öbürü diyor boy önemlidir. Biri diyor işçi çocuğusun, öbürü diyor memur çocuğusun. Ben böyle bir şey görmedim. Gördüm de böyle bir şeyin bu ülkeye hiç bir faydası olacağına inanmıyorum, hiç inanmıyorum. Bu tür uslup en rahat konuşma yapılan usluptur. Bu siyaset tarzı soğuk siyaset tarzı. Bu harp üslübudur, savaş uslubudur” dedi.

SİYASETTE KİM İYİ KAVGA EDERSE DESTEKÇİSİ FAZLA OLUYOR!
‘Kim iyi kavga ederse onun destekçisi fazla oluyor” diyen Şener, “Ama herkes bilsin ki o iyi kavga edenler ülkeye zarar veriyor. Şu kritik dönemde içeride kavga edenler dışarıda işbirlikçi aralra içeride ki rakiplerine karşı. Dünya güçlerinin bin bir çeşit hesabı var. Bu hesap içeridekilerin bir kısmının dışarıdakilerin bir kısmının iş birliğiyle çözülemez. Tüm bu sorunlar bu ülkedeki insaların ve kurumların işbirliği yapmasıyla, birbirlerine inanmasıyla ve bir birine güvenmesiyle çözülür. O’nun için bizim yolumuz, sevgi, kardeşllik, dostlı yoludur, kin ve nefret yolu değildir. Siyasette elbette eleştiri olur ama eleştiri kini nefreti yaymak için değil doğru düşüncelerin ortaya çıkmasını sağlamak içindir. Nitekim benim bu konuşmamda da bir eleştiri var. Bu eleştiri de ne diyorum kaba söz söyleyenler ülkeye fenalık yapıyor. Peşine takılmayın diyorum. Temiz, nezih siyasete prim verin diyorum. Bu da bir eleştiridir. Bu da bir karşıt görüştür” dedi.

BİZ ‘EVET’ÇİYİZ AMA KAMPANYA SÜRDÜRMEYİZ
Şener, şöyle devam etti, “Referanduma iki şekilde bakılıyor. Birincisi iktidar partisine evet veya hayır anlamına gelir denilmiyor. Nitekim meydanlardaki konuşmalarda işi iktidara evete hayıra sürüklemiş vaziyette. Böyle baktığınız zaman hayır demek doğal bir sonuçtur, normal tercihdir. Ama biz siyasi bir partiyiz vatandaşın oy verdiği metne bakıyoruz. Oy verdiği metnin maddelerini inceledğiimiz zaman küçükte olsda olumlu bir adım görüyoruz, eğilim olarak eveti belirlemiş olmakla birlikte bunun kampanya sürdürülecek bir özelliğe, ağırlığa öneme sahip olduğunu düşünmüyoruz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı