REKLAMI GEÇ

“Türbanın altından füze kalkanı çıktı”

“Türbanın altından füze kalkanı çıktı”

İP Genel Başkan Vekili Gültekin, halk oylamasından bu yana, ülke gündeminin türbanla meşgul edildiğini belirterek, “Türkiye bir aydır türbanı tartışıyor, milletin bilinci bu konuyla iğfal edildikten sonra, önlerine ABD’nin füze kalkanı projesi konuldu. Türbanın altından füze kalkanı çıktı” dedi.

/ DENİZLİHABER / 16 Ekim 2010 Cumartesi, 17:23

Denizli’ye hem gündemdeki konuları değerlendirmek hem de kentte partinin yapacağı seçim çalışmalarını koordine etmek amacıyla gelen İşçi Partisi Genel Başkan Vekil Bedri Gültekin, bugün partinin il teşkilatında basın toplantısı yaptı.

İP İl Başkanı Mustafa Güleç ve partililerin de katıldığı basın toplantısında, türban meselesinin, milletin gözünü boyamak ve gerçeklerin üzerini örtmek amacıyla ortaya konduğunu iddia eden İP Genel Başkan Vekil Bedri Gültekin, “Türbanın altından, Amerika’nın füze kalkanı çıktı” dedi. Türkiye’nin, yaklaşık 1 aydır türban meselesini tartıştığını hatırlatan Gültekin, “Vatandaşın dini inançlarını siyasete alet eden AKP’nin gerçek amacı başkadır. AKP hükümeti, geçtiğimiz yıllarda Çek Cumhuriyeti ve Polonya’nın reddettiği Amerika’nın füze kalkanının, Türkiye’ye yerleştirilmesini kabul etmeye hazırlanıyor” dedi.

Nedenini sordu
Türkiye’nin, Yunanistan, Kıbrıs Rum Kesimi ve Ermenistan hariç hiçbir komşusu ile en ufak bir sorunu olmadığını belirten Gültekin, “Yunanistan NATO üyesi, Rum Kesimi üye olmaya çalıştığımız AB üyesidir. Ermenistan ise Avrupa’nın koruması altındadır. Dolayısıyla füze sisteminin bu ülkelere karşı konuşlandırılması söz konusu değildir. Diğer komşularımız; Rusya, İran, Irak, Suriye ve Bulgaristan ile ise en ufak sorunumuz yoktur. O halde neden komşularımızın güvenliğini tehdit edebilecek bu sistemler, Türkiye’ye yerleştirilmek istenmektedir?” diye sordu.

“Türkiye, ABD’nin çıkarları için ateşe atılamaz”
Gültekin, Amerika’nın, kendi çıkarı için Türkiye’yi ateşe sürdüğünü ifade ederek, “Hiçbir sorunumuzun olmadığı, tam tersine gelişen ilişkilere ve geniş işbirliğine sahip olduğumuz komşularımız ile Türkiye karşı karşıya getirilmek istenmektedir. Türk Milleti, Amerikan çıkarları için ateşe atılamaz. AKP hükümeti, şimdi füze kalkanı projesini, Türk Milleti’ne kabul ettirmenin yolunu aramaktadır” diye konuştu.

“NATO’dan çıkmak, Türkiye için varlık sorunudur”
ABD’nin tüm Asya ülkeleri ile sorunu olduğunu hatırlatan Gültekin, “AKP halkı aldatıyor. Milletin bilinci, türban meselesi ile iğfal edildikten sonra, önüne bu kez de ABD’nin füze kalkanı projesi konuluyor. Bu projenin, bizim komşu ülkelerimizi tehdit etmeyeceğinin garantisini kim verebilir? ABD sürekli saldırgan konumundaki bir ülke. Füze kalkanı ile ilgili gelişmeler göstermiştir ki NATO’dan çıkmak, Türkiye için bir varlık sorunu haline gelmiştir” dedi.

Partileri göreve çağırdı
CHP, MHP, DSP ve BDP’yi, Amerika’nın füze kalkanının Türkiye’ye kurulmasını engellemek için göreve davet eden Gültekin, “Amerikan çakırları uğruna Türkiye’nin dost ve kardeş ülkelerle çatışma içine sürüklenmesi planlarına karşı direnmek bir vatanseverlik görevidir. AKP de aklını başına almalı, Amerika’nın değil Türkiye’nin çıkarlarını düşünmelidir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı