REKLAMI GEÇ

“Zeybekci yalan söylüyor”

“Zeybekci yalan söylüyor”

Denizli Belediye Meclisi’nin İşçi Partili üyesi Gökhan Dikmen, Denizli Belediye Başkanı Zeybekci’nin yaptıklarıyla söylediklerinin çeliştiğini iddia ederek, “Zeybekci yalan söylemekte, hukuka çalım atarak halkı kandırmaktadır” dedi.

/ DENİZLİHABER / 25 Ağustos 2010 Çarşamba, 17:54

İşçi Partili Denizli Belediye Meclis Üyesi Gökhan Dikmen, partide yaptığı basın toplantısında, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin, icraatlarıyla söylemlerinin birbirini tutmadığını ileri sürdü. Dikmen, Zeybekci’yi halkı kandırmakla suçladı.

“Zeybekci büyükşehirin değil, sorunların mimarıdır”
Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin büyükşehir konusunda, “Büyükşehirin mimarı benim” dediğini hatırlatan Dikmen, “Zeybekci, ‘Denizli’nin büyükşehir olacağını herkesten gizliyorduk’ diyor. Ama Zeybekci daha önceki açıklamalarında, ‘5393 sayılı yasa ile top taca atılmıştır. Denizli büyükşehir olmayacak’ demişti. 5216 sayılı Büyükşehir Kanunu 10 Temmuz 2004’te çıkartıldı ve büyükşehir olmak için aranan 750 bin nüfus şartı bu kanunla getirildi. O zaman Zeybekci, belediye başkanıydı. Şimdi ise büyükşehir olma şartı, 500 bine düşürülmeye çalışılıyor. 6 yıl boyunca AKP yüzünden büyükşehir olmak için bekledik. Zeybekci, büyükşehirin değil olsa olsa şimdiki sorunların mimarıdır” dedi.

“77 projenin hiçbiri tamamlanmadı”
Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin, 20 Ağustos 2010’da çıkan Yeni Asır gazetesindeki haberde, “77 dev projeyi hayata geçirdik” sözlerinin yer aldığını hatırlatan Dikmen, “Şimdi soruyorum: Denizli’nin yeni ulaşım planı var mı? Denizli’de raylı sistem var mı? Şehirlerarası otobüs terminali var mı? Delikliçınar Meydanı’nda yer altı otoparkı var mı? Ulu Cami-Vilayet ve okul alanları bulvar ve meydan düzenlemesi yapıldı mı? Denizli’de kent müzesi var mı? Tüm bu saydıklarım ve daha birçok şey, Denizli Belediye Başkanı Zeybekci’nin 77 dev projesi arasında yer alıyor. 77 dev projenin hiçbiri tamamlanıp devreye girmedi. Zeybekci işinin başına dönsün, meclise başkanlık etsin, Denizli’nin sorunları ile ilgilensin” diye konuştu.

“Meydan projesi, Zeybekci’nin projesi”
Dikmen, Zeybekci’nin Kız Meslek Lisesi’nin yıkımı ile ilgili olarak, “Bu proje Denizli Belediyesi’nin değil, Denizli Valiliği’nin projesidir” sözlerini de gündeme getirerek, “Denizli Belediyesi’nin internet sitesinde yer alan 77 dev proje arasında kentsel dönüşüm ve meydan düzenlemesi, Ulu Cami-Vilayet ve okul alanları bulvar ve meydan düzenlemesi projeleri yer alıyor. Şu anda yapılan meydan projesi, Zeybekci’nin 77 projesinden biridir. Kız Meslek Lisesi’nin yıkılmasından da Zeybekci sorumludur. Denizli Belediye Başkanı Zeybekci, yalan söylemekte ve hukuka çalım atarak halkı kandırmaktadır” dedi.

“Zeybekci’nin devrilmesi an meselesi”
Denizli Belediye Başkanı Zeybekci ve AKP’yi, ‘freni patlamış kamyon’a benzeten Dikmen, “Belediye Başkanı Nihat Zeybekci başta olmak üzere AKP’lilerin açıklamalarını ibretle izliyorum. Nihat Zeybekci yaptığı konuşmalar ve sözleriyle, freni patlamış kamyona benzemektedir. Kontrolünü kaybetmiş ve devrilmesi an meselesidir” diye konuştu.

Seçim kurulunu göreve çağırdı
Dikmen, Denizli Belediye Başkanı Zeybekci’nin; AKP’nin iftar yemeğinde, sandık görevlilerine yönelik yaptığı konuşmadaki, “Size biri sırtarırsa başınız dik alnınız ak ‘sen ne diyon lan’ deyip üstüne gideceksiniz’ sözleri ile referandum sürecini çatışmalara açık bir ortama dönüştürmeye çabaladığını iddia etti. Dikmen, “Zeybekci, sözleri ile seviyesini ortaya koymaktadır. Yüksek Seçim Kurulu’nu göreve davet ediyorum. Sandık başlarında yaşanacak tüm olaylardan Nihat Zeybekci ve AKP’li yöneticiler sorumlu olacaktır. Şimdiden bir uyarı ve girişim yapılmazsa, İl Seçim Kurulu da AKP ile birlikte sorumlu olacaktır” dedi.

“Hayır oyu verin”
Gökhan Dikmen, 12 Eylül’de yapılacak referandumun Türkiye için çok önemli olduğunu belirterek, “Mührü ‘hayır’a vur. Türkiye’yi bölünmekten parçalanmaktan kurtar. Oylarımız ‘hayır’lı olsun” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı