REKLAMI GEÇ

AKP İl Başkanı Uçar: “Seçim rüşveti sizin işiniz”

AKP İl Başkanı Uçar: “Seçim rüşveti sizin işiniz”

AKP’li Uçar, Denizli’nin büyükşehir yapılacağına ilişkin açıklamayı ‘seçim rüşveti’ olarak tanımlayan CHP’li Gönenç’e “Seçim rüşveti sizin işiniz” diye cevap verdi. Uçar, Gönenç’i ikiyüzlülükle suçladı ve sanki Denizli büyükşehir olmuş gibi ‘Denizli’yi büyükşehir yapan AKP ve Zeybekci’dir” dedi.

/ DENİZLİHABER / 20 Ağustos 2010 Cuma, 17:47

İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın, “Şanlıurfa, Malatya ve Denizli gibi bazı illerin büyükşehir olmasını istiyoruz. Nüfusu o kriterleri karşılayan illeri büyükşehir yapma yönünde bir çalışmamız var” sözlerini, ‘seçim rüşveti’ olarak değerlendiren CHP İl Başkanı Zafer Gönenç’e yanıt, AKP İl Başkanı Bilal Uçar’dan geldi.

“Rezalet çıkartan CHP’nin ta kendisi”
AKP İl Başkanı Bilal Uçar, “AKP olarak iktidara geldiğimiz ilk günden bugüne hiçbir zaman popülizm yapmadık, oy uğruna içi boş yalan vaatlerde bulunmadık; hele seçim rüşvetini aklımızdan bile geçirmedik. Adam gibi söz verdik ve verdiğimiz her sözü de tuttuk. Ancak bizim bu duruşumuz karşısında en iğrenç seçim senaryolarını ortaya koyup, rezalet çıkartan ve halkımızın dini duygularını istismar eden CHP’nin ta kendisi. Seçim öncesi çarşaflı bayanlara rozet takıp, seçimden sonra çarşaf yırttırmak, çarşaflı bayanları seçim otobüsünden atmak gibi rezaletler nedense hep CHP’liler tarafından yapılıyor” dedi.

“Referandum malzemesi yapmadık”
İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın, Denizli’nin büyükşehir yapılmasına ilişkin çalışmayı açıklamasına kadar, hiçbir ortamda, ‘Denizli’nin büyükşehir olacağını’ referandum malzemesi yapmadıklarını belirten Uçar, “CHP İl Başkanı Zafer Gönenç’in iddia ettiği gibi Denizli’nin büyükşehir olacağını referandum malzemesi yapmadık. Vatandaşlarımıza, siz referandumda ‘evet’ oyu verirseniz Denizli büyükşehir olacak, demedik” dedi.

“Çamur atmak yerine teşekkür etmeliydi”
Uçar, “Tüm kamuoyunun bildiği üzere Denizli’nin büyükşehir olacağını biz değil, Sayın İçişleri Bakanımız açıkladı. Ancak CHP zihniyeti burada da kendisini ortaya koydu ve çamur atma siyasetini devam ettirdi. Oysa kendilerinin bu konuda yapması gereken tek şey, başta Sayın Belediye Başkanımız Nihat Zeybekci olmak üzere şehrimizin büyükşehir olmasında emeği geçenlere teşekkür etmekti’’ dedi.

Gönenç’e “İddianı ispatla görevimi bırakırım” diye seslendi
CHP İl Başkanı Zafer Gönenç’in referanduma kısa bir süre kala bunun ortaya çıktığı şeklindeki eleştirisinin son derece komik olduğunu ifade eden AKP İl Başkanı Bilal Uçar, “Büyükşehir olma konusunu niye şimdiye kadar oyalamışız da bugün gündeme gelmiş. Kendisi de çok iyi biliyor ki, referandum çalışmalarımızın hiçbirinde ne vekillerimiz, ne yönetim kurulu üyelerimiz ne de belediye başkanımız büyükşehir konusunu ağızlarına almıştır. Ama siz olsaydınız, bırakın ağzınıza almamayı sabaha kadar davul zurna ile bunu ilan ederdiniz. Referandum sürecinde bu konuyu hiçbir yerde halkımıza sunmadık. Büyükşehir olma karşılığında hiçbir destek talebinde bulunmadık. Hiçbir zaman ve hiçbir yerde ‘bütünşehirle yetinin, büyükşehire gerek yok’ da demedik. Sayın Gönenç yalan söylüyor. Sayın Gönenç büyükşehir belediyesini referandum malzemesi yaptığımız konusundaki iddiasını ispatlasın bugün görevi bırakacağım, ispatlayamazsa kendisi görevini bıraksın. Hodri Meydan! Öyle vatandaşımızı yalan ve iftiralarla kandırmaya çalışmak yok. Siz yıllarca öyle yaptığınız için herkesi kendiniz gibi sanıyorsunuz. Hadi buyur bakalım Sayın Gönenç, çamur at lekesi kalsın devri bitti. Hodri Meydan devri başladı” dedi.

“Denizli’yi büyükşehir yapan AKP ve Zeybekci’dir”
AKP’nin ve Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin başarıları karşısında CHP’nin komplekse kapıldığını söyleyen Bilal Uçar, “Geçmişinde bu ülkede tek bir çakılı çivisi bile olmayanlar, bizim icraatlarımız karşısında eziliyorlar. Denizli’yi yeniden modern bir kente dönüştüren, belediyecilik anlamında Türkiye’ye örnek olan bir şehri inşa eden belediye başkanımızın yaptığı destansı eserler karşısında gözlerini kapayıp burun kıvıranlar büyükşehir meselesindeki çabamıza gölge düşürmek istiyorlar. Denizli’yi parçalı yapıdan kurtarmak için bütünşehir mücadelesini tek başına yürüten ve bunu başaran AKP’dir, Sayın Belediye Başkanımız Nihat Zeybekci’dir. Yine Denizli’nin büyükşehir olması yolunda en büyük gayreti gösteren ve her ortamda bunun mücadelesini veren de Nihat Zeybekci’dir” dedi.

Gönenç’e ‘ikiyüzlü’ suçlaması
Uçar, “Pankart asma meselesinde, CHP İl Başkanı Zafer Gönenç, her zaman olduğu gibi yine ikiyüzlü davranmıştır. Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan’ın Denizli mitingi öncesi şehrin bazı yerlerine asılan pankartları tartışma konusu yaptıran ve bizim cami duvarına, valilik bahçesine pankart astığımız yalanıyla ortalığı velveleye verenler, bugün kamu binalarının duvarlarına ve önlerine kendileri pankart astılar. Denizli Lisesi’nin bahçe duvarına ve giriş kapısına, Servergazi Devlet Hastanesi’nin ve belediye binasının önüne pankart asan CHP’ye karşı biz onların yaptığı siyasi nezaketsizliği yapmadık. Bugüne kadar bu şehirde siyasi bir gelenek ve centilmenlik vardı ve hiçbir zaman tartışma konusu olmamıştı. Kimse kimsenin pankartına karışmazdı. CHP’nin AKP hazımsızlığı ve ikiyüzlü davranışı şehirdeki bu siyasi centilmenliğe ağır bir darbe vurmuştur. Gerçek olmayan bir olayı amacından saptırarak ve Belediye Başkanımızı hedef göstererek istifasını isteyecek kadar siyasetin kalitesini düşüren CHP İl Başkanı Sayın Zafer Gönenç, kamu binalarına astırdığı pankartlara nasıl bir kılıf bulacak merak ediyorum. Ama biz kendilerinin siyasi nezaketsizliğine alıştık artık. Belediyemizin önündeki at heykelinin cinsel uzvunu kestirdiğimizi iddia ederek Denizlimizi tüm Türkiye’ye rezil etmeyi alışkanlık haline getiren bir zihniyetten de başka bir şey beklemek mümkün değil zaten. Yakında yine kendilerine yakışır tavır ve iddiaları için halkımızın dikkatini çekiyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı