REKLAMI GEÇ

BİR PANKART KRİZİ DE BİZDEN! BU KEZ BELEDİYE DEVREDE

BİR PANKART KRİZİ DE BİZDEN! BU KEZ BELEDİYE DEVREDE

MHP’nin Üçgen Çarşısı’na astığı “Bu Ülke için Bir ‘Oy’un Var. Bu Oyunu Boz” yazılı pankart, mahkeme kararıyla düzenlenen gece yarısı operasyonunun ardından kaldırıldı. Aydın’da yaşanan pankart krizi kentin yerel belediyesi müdahil olmazken, Denizli belediyesi pankart için itfaiye gönderdi.

/ DENİZLİHABER / 2 Eylül 2010 Perşembe, 17:44

Aydın Valiliği, MHP’nin parti binasına astığı “SEN AÇILDIKÇA ANALAR AĞLIYOR” yazılı pankartı belediye araçlarına indirtmek istemiş, belediye “karışmam” deyince de polis gücü kullanarak pankartı indirmeye kalkmıştı. Geçtiğimiz ay Aydın’da yaşanan ve MHP’lileri polisle karşı karşıya getiren bir gerilime yol açan pankart krizinin bir benzeri, önceki gece yarısı bu kez Denizli polisinin düzenlediği bir operasyon sonrası Denizli’de yaşandı.

MHP Denizli İl Örgütü de İl Seçim Kurulu’nun dikkatini çeken bir pankartla referanduma hayır çağrısı yapmak istedi. “Bu Ülke için Bir ‘Oy’un Var. Bu Oyunu Boz” yazan ve MHP’liler tarafından Üçgen Çarşısı’na asılan pankart, dün gece yarısı polis nezaretinde Denizli Belediyesi ekiplerince indirildi.

Belediye’nin pankartı indirmek için Üçgen Çarşısı’nda çalışma yaptığı haberini alan MHP’liler Üçgen Çarşısı’na akın edince bölgeye çok sayıda çevik kuvvet nakledildi.
Polisin kendisine verilen talimatı uygulayarak indirdiği pankarta ilişkin MHP İl Başkanı Zafer Kaplan ve yöneticiler devreye girdi.

İl Seçim Kurulu’nun başvurusu sonrası yerel idare mahkemesinden alınan kararla indirildiği öğrenilen pankartın indirilme gerekçesi ise bir hayli ilginç. Pankart, içerdiği sözler yüzünden değil, asıldığı binaların pencerelerini örttüğü gerekçesiyle indirildi. Bunun üzerine Kaplan ve ekibi, pankartı bu kez binanın kör cephesine astı. Bu da yetmedi, bir benzerini de parti binası terasına astı.

MHP Denizli İl Başkanı Zafer Kaplan, Üçgen Çarşısı yönetimi ile anlaşma yaparak çarşıya pankart astıklarını belirterek, “Anlaşmaya istinaden çarşının 13.blok 1201 numaralı kör nokta bize tahsis edildi. Seçim Kanunu’na göre inşaat halindeki binalar ve normal yapıların kör noktalarına asılabilir ibaresi vardır. Biz yasaya uygun davranarak binanın köşesine bu pankartı astık ama emniyet ve itfaiye ekipleri tarafından pankartımız indirildi ve el konuldu” dedi.

BİR İNDİRME YOKLAMASI DAHA
Akşamüstü Üçgen esnafından gelen haber nedeniyle gazeteciler soluğu yine Üçgen Çarşısı’nda aldı. İki itfaiye aracı, bu kez farklı yere asılan pankartı indirmek için çarşıya gitmiş ancak karşısında esnafı bulmuştu. Üçgen Çarşısı Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Sevinç, belediye ekiplerinden pankartı indirme konusunda belgelerinin olup olmadığını sordu. Soru karşısında belge gösteremeyen ekipler, bir süre sonra çarşıyı terk etti. Bölgeye gelen İl Başkanı Kaplan, “Anladık ki pankartı indirmek için bu gece de girişimde bulunacaklar. Ancak belgeleri yok. Yaptığımız yasal bir çalışma. Eğer buna rağmen indirmek isterlerse direniz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı