REKLAMI GEÇ

MHP sokağa döküldü

MHP sokağa döküldü

PKK’lıların teslim olmasında yaşanan görüntülere hafta sonu da tepkiler vardı. Denizli’nin Tavas İlçesi’nde MHP tarafından organize edilen yürüyüşte 2 bin kişi yürüyüş yaparak hükümete ve PKK’ya tepki gösterdi.

/ DENİZLİHABER / 25 Ekim 2009 Pazar, 16:50

Teslim olan PKK’lıların Türkiye’ye girişi sırasında yapılan etkinliklere Türkiye genelinde tepkiler büyüyor. PKK’lıların karşılanmasında yaşanan görüntülere Denizli’den de tepki geldi. Hafta sonu Milliyetçi Hareket Partisi Denizli İl Başkanlığı organizesinde Tavas İlçesi’nde toplamam 2 bin kişi ellerinde Türk ve Azerbaycan Bayraklarıyla yürüyüş gerçekleştirdi. Şehit ailelerinde katıldığı yürüyüşte hükümete ve PKK’ya tepkiler vardı. Mehteran takımının grubun önünde yürüdüğü eylemde, güvenlik şube müdürlüğüne bağlı bir poliste olaysız bir eylem yapılması için konuşma yaptı. Kendisinde bir şehit ailesi mensubu olduğunu söyleyen polis memuru, aynı hassasiyeti eylemcilerinde göstermesini istedi.

Törenin açış konuşmasını yapan MHP Denizli İl Başkanı Zafer Kaplan, Ülkemizde yaşananları anlamakta güçlük çektiklerini belirterek, “Zafer şarkılarıyla karşılananların ellerinde 30 bin şehidimizin kanı damlıyor, üzerlerine kundaktaki bebekler de dahil 40 bin bölge insanının kan kokusu sinmiş, gazilerimizin, şehit yakınlarımızın 25 yıldır dinmeyen gözyaşları var. Tüm bunlar aklımıza geldiğinde, bu törenlere bakınca hayrete düşmemek, öfkelenmemek içten değil. Bugün ülkede yaşananların sorumlusunun Ak Parti hükümetidir. Şimdi hükümet edenlere soruyorum. Siz şehit yakınları ve gazilerimizin yüzüne nasıl bakacaksınız? Oğlunu şehit veren ve ardından vatan sağolsun diyen anne-babaların, babasının naaşı önünde dimdik duran küçük Nazlı’lara ne diyeceksiniz. 25 yıldır bu ülkenin maddi manevi kaynaklarının heba edilmesine sebep olanları, çocuklarımızın yarınlarını çalanların normal bir insanmış gibi aramıza salı verilmesini nasıl açıklayacaksınız?” ifadelerini kullandı.

MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan da yaptığı konuşmada, hükümetin açılım di,ye ortaya attığı projenin içinde ne olduğunu kendisinin de bilmediği belirterek, “ Önce Kürt açılımı dediler, daha sonra demokratik açılım diye adını değiştirdiler, Türk milletinden tepkiler yükselinde açılımın adını milli birlik olarak değiştirdiler. Ben her defasında söylüyorum. Bu hükümet ülkeyi kaos ortamına sokmuştur. Aılım diye ortaya attıkları projenin içinde ne olduğunu kendileri dahi bilmiyor. Bu proje Büyük Ortadoğu Projesinin bir parçasıdır” dedi.

34 hainin şaşalı törenlerle karşılanmasına da değinen Ayhan, “Gittiğimiz yerlerde Şehit yakınları keşke benim oğlum da PKK’lı olsaydı da sağ salim evine dönebilseydi diye haykırıyor. Gaziler protezlerini, şehit yakınları şeref madalyalarını geri iade ediyor. Bakın Türk milletinin bu büyük tepkisi karşısında, Avrupa’dan gelecek 2. grup terör örgütü mensuplarının ülkeye girişlerini ertelemek zorunda kaldılar. AKP ateşle oynamaktadır. Yangına körükle gitmektedir. Hükümet bir an önce aklını başına toplamalıdır. Ama Türk milletinin umutsuzluğa kapılmasına gerek yok. Bu ülkeden kimler geldi kimler geçti. MHP 40 yıldır dimdik ayaktadır. Milletimizin teveccühüyle iktidara gelerek ülkemizde yaşanan kaosa son vereceğiz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı