REKLAMI GEÇ

MHP’Lİ BAHTİYAR “ÜNİVERSİTE SINAVI KALDIRILACAK”

MHP’Lİ BAHTİYAR “ÜNİVERSİTE SINAVI KALDIRILACAK”

MHP Denizli Milletvekili Adayı Ümit Bahtiyar, Türkiye’de gençlerin, kaderlerini, üç saatlik bir sınavla belirlemeye çalışıldığına dikkat çekerek, “Üniversiteye giriş sınavları kaldırılacak” dedi.

/ DENİZLİHABER / 19 Mayıs 2011 Perşembe, 14:25

MHP Denizli Milletvekili Adayı Ümit Bahtiyar, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, bu ülkenin teminatının gençler olduğunu ama bugün yaşananlar yüzünden milyonlarca gencin geleceğe umutsuz baktığını ve mutsuz bir neslin yetiştiğini vurguladı.

Bunun sorumluluğunu herkesin taşıması gerektiğini dile getiren Bahtiyar, “her şeyi bir kenara bırakıp, önce gençlerimize güvenli bir ülke teslim edecek politikaları yaşama geçirmeliyiz” dedi. Gençlere de seslenen Bahtiyar, ümitsizliğe kapılmadan çalışmaya devam edeceklerini ve bu ülkeyi hep birlikte geleceğe taşıyacaklarını söyledi.

SINAVLARDAN BAŞLARINI KALDIRAMIYORLAR.
Türkiye’deki eğitim sisteminin, gençleri, gençliklerini bilmeden yaşamaya mahkum ettiğini dile getiren MHP Denizli Milletvekili Adayı Ümit Bahtiyar, “Bizde öyle bir eğitim sistemi var ki, ne olacağını önceden tahmin edemiyorsunuz. Her yıl sistem değişiyor. Gençler daha bir sisteme alışmadan, diğeri geliyor. İşin başındakiler, canları istiyor, her yıl sınav yapıyorlar, istemiyor, üç yılda bir. Gençlerimiz de bu sistem içinde başarılı olmaya çalışıyor. Yaşamlarının en güzel zamanları, bir sonraki yıl nasıl olacağını bilemedikleri sınavlara hazırlanmakla geçiyor” dedi. Bahtiyar, gençlerimizin üretkenliklerinin de bu belirsizlik içinde yitip gittiğini ve binlerce gencin umutsuzluğa sürüklendiğini dile getirdi.

PSİKOLOJİLERİNİ BOZDULAR
ÖSYM’nin yaptığı sınavlarda, son yıllarda ortaya çıkan şifreleme ve soru çalma skandallarına de değinen MHP Denizli Milletvekili Adayı Ümit Bahtiyar, “Bu ülkede bugüne kadar çok şey yaşandı ama bu kadarı olmamıştı. Gençlerin, yıllarca, dur durak bilmeden harcadığı emeği çalanına rastlanmamıştı ama bu iktidar zamanında bunu da gördük” dedi. Bu yaptıklarıyla, milyonlarca gencin ve ailesinin psikolojisinin bozulduğunu dile getiren Bahtiyar, yandaş siyasetinin acısını çektiğimizi söyledi.

SINAV OLMAYACAK
MHP Denizli Milletvekili Adayı Ümit Bahtiyar, Türkiye’de gençlerin, kaderlerini, üç saatlik bir sınavla belirlemeye çalıştıklarına da dikkat çekerek, “gelişmiş ülkeler, bu sorunu çözmüşler. Bizde ise, gençler, geleceklerini üç saatlik bir sınavla belirlemeye çalışıyor. O gün başı ağrısa yandı. Bir yıl bekleyecek.” dedi. MHP döneminde bu sistemin değiştirileceğini dile getiren Bahtiyar, üniversiteye giriş sınavları kaldırılacak dedi. Bahtiyar bu arada tüm olumsuzluklara rağmen gençlerin umutlarını yitirmemeleri gerektiğini hatırlatarak, umut, çalışma, azim ve birlik olduktan sonra bütün sorunların çözüleceğini vurguladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı