REKLAMI GEÇ

Yıkmaya değil, yapmaya geliyoruz

Yıkmaya değil, yapmaya geliyoruz

MHP Denizli Belediye Başkan Adayı Ümit Bahtiyar İlbadı, Sümer, Dokuzkavaklar, Sevindik, Fatih’te yaşayan ve kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde evleri yıkılması planlanan halkın yüreğine su serpti. Bahtiyar, “Kimse düşünmesin rahat olsun, gönlünüzü ferah tutun, biz yıkmaya değil yapmaya geliyoruz. Kimsenin evini yıkmayacağız. Kentsel dönüşüm yıkarak yapılamaz” dedi.

/ DENİZLİHABER / 7 Şubat 2009 Cumartesi, 01:00

Vatandaşın zorla apartman dairelerine hapsedildiğini vurgulayan Bahtiyar, “İlbadı’da yaşlı bir beyefendinin bana söylediği şu sözleri hiç unutamam. ‘Ben evimin kapısından dışarı çıktığımda ayağımı toprağa basmak, ağaç sandalyemin üzerine oturup yetiştirdiğim domates fidelerini seyretmek istiyorum’ demişti. Hiç kimse onu, bu düşüncesinden alıkoyamaz. Biz bu kültürü yok etmeye değil, yaşatmaya geliyoruz. Dünyanın hiçbir yerinde yüksek yapılar çağdaşlık değildir. İnsanların rahat nefes alabilecekleri sosyal merkezler yapacağız” diye konuştu.

MHP Denizli Belediye Başkan Adayı Ümit Bahtiyar, “Denizli, son beş yılda iki ayrı bölgeye bölündü. Yapılan kavşaklar ile kenar mahalle kavramı, varoşa dönüştü. Ayrımcılık arttı. O insanları şehir merkezinden kopardılar. Bu bir kültür yozlaşmasıdır. Şehri bütününden ayırarak, insanları kategorileştirdiler. Vatandaş rahatça şehir merkezine gidemez oldu. Gelir dengesi uçurumu büyüdükçe büyüdü. Biz halkın içinden geliyoruz. Halk arasındaki bu ayrıma son vereceğiz. O bölgelerde gerçekleştireceğimiz projelerle daha müreffeh bir hale gelecektir” dedi.

Belediyenin halk için ve halkın sorunlarını çözmek için var olduğunu hatırlatan Bahtiyar, “Belediye, kazanç kapısı olamaz, kar düşüncesi olamaz. Bu nedenle her alanda bulunmak zorundadır. Önce üretim diyoruz. Denizli’yi yine üretimin başkenti haline getireceğiz. Kenar mahallelerde belediye hizmet birimleri kurarak vatandaşın sorunlarının yerinde çözümünü gerçekleştireceğiz. Çağrı merkezi en kısa sürede hayata geçirilecek. Bu merkezler sayesinde insanlar sorunlarını anında bildirip anında çözümünün sağlandığını görecekler” diye konuştu.

Denizli’nin en önemli sorunlarının başında ulaşımın geldiğini vurgulayan Bahtiyar, “Biz gelir gelmez önce toplu ulaşım sistemini değiştireceğiz. Bu işi sahiplerine bırakacağız. Otobüs işletmesi diye bir şey olmayacak” dedi. Bahtiyar ayrıca trafik problemlerinin ve ulaşımda yaşanan aksaklıkların bir daha oluşmaması için ulaşım koordinasyon merkezi yapacaklarını bilim adamlarının, uzmanların ve şehirdeki trafikte bulunan meslek guruplarının temsilcilerinin bulunacağı bir komisyon ile ulaşım koordinasyon merkezini hayata geçireceklerini açıkladı. Bahtiyar, bu merkezde kısa, orta ve uzun vadeli planlar yaparak Denizli’de trafik sorununu ortadan kaldırılacağının altını çizdi.

MHP Denizli Belediye Başkan Adayı Ümit Bahtiya,r Türk Kamu-Sen üyeleri ile bir araya geldi. Ziyaret sırasında sendika üyeleri Bahtiyar ve kurmaylarına yoğun ilgi gösterdi.

MHP Denizli Belediye Başkan Adayı Ümit Bahtiyar, seçimi kazanacaklarına yürekten inandığını, halkın ilgisi gördükçe bu inancı iliklerine kadar hissettiğini Denizli halkının doğru bir tercih yapacağından emin olduğunu söyledi. Bahtiyar, projelerini anlattı destek istedi. Sözleri sık sık alkışlarla kesilen Bahtiyar, sendika üyelerinin sorularını da yanıt verdi.

Bahtiyar, bir soru üzerine Denizli’deki şehitler için bir müze oluşturulacağını, bu müzede her şehidin hayat hikayesinin görüntülü olarak bulunacağını açıkladı. Bahtiyar, ayrıca şehit aileleri için Denizli Belediyesi’nin bütün imkanlarının seferber edileceğini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı