REKLAMI GEÇ

AKP’LİLERİ KIZDIRAN KURAN BENZETMESİ!

AKP’LİLERİ KIZDIRAN KURAN BENZETMESİ!

Sağlık-Sen Genel Sekreteri Turbay, Anayasa’nın ilk üç maddesinin değiştirilebileceğini “Değiştirilmeyen tek şey Kuran-ı Kerim’dir” sözleriyle dile getirdi. ilk tepkiyi ve gayet net bir ifadeyle AKP’li vekiller Yüksel ve Ekici’den geldi.

/ DENİZLİHABER / 4 Ekim 2010 Pazartesi, 17:47

Denizli Sağlık-Sen 3. Olağan Kongresi’nde konuşan Genel Sekreteri Menderes Turbay’ın anayasa değişikliğini yorumlarken Kuranı Kerim benzetmesi yapması, kongreye katılan AKP’lileri terletti. Denizli Devlet Hastanesi Konferans Salonu’nda yapılan kongreye AKP Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel, Mithat Ekici ve İl Başkanı Bilal Uçar, Sağlık-Sen Genel Sekreteri Menderes Turbay ve Sağlık-Sen üyeleri katıldı.

Kongrede konuşan Sağlık-Sen Genel Sekreteri Turbay, Haşim Kılıç’ın Anayasa’nın 3 maddesiyle ilgili açıklamalarına değinerek, “Anayasa Mahkemesi Başkanı cesaretli bir şekilde çıkarak dedi ki, ‘içeriğini korumak şartıyla ilk 3 madde değiştirilebilir. Ben de diyorum ki değiştirilmeyen hiçbir şey yoktur, tek bir şey vardır o da Kuran-ı Kerim’dir” sözleri, kongreye katılan AKP’liler üzerinde soğuk duş etkisi yarattı. Memur-Sen Federasyonu üyesi Sağlık Sen’in Genel Sekreter Turbay, sözlerine referandum sonuçlarının yüzde 58’le evet olarak çıkmasıyla demokrasinin önünün açıldığını söyleyerek devam etti. “4688 sayılı yasa 2001 yılında çıkarken ‘her şeyiyle birlikte amenna’ deyip baş tacı edenler bugün toplu sözleşmeye ‘hayır’ dediler. Ama onlar şaşkın ördek misali ne yaptığını bilmiyor onlar” diye konuştu.

Açıklamaya ilk tepki, Turbay’dan sonra kürsüye çağırılan AKP Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel’den geldi. Yüksel, “Mecliste sadece Sağlık ve Memur-Sen’deki arkadaşlarımızın değil, tüm çalışan insanlarımızın haklarını almak onlara yakışır, yarışır şekilde bir yaşam tarzını devam ettirebilecek ailesiyle, çocuklarıyla zor duruma düşmeyecek, namerde muhtaç olmayacak şekilde maaşlarını almaları sağlayabilmeleri bizim boynumuzun borcu ve vebalidir. Yalnız bu işleri yaparken çok iyi dikkat etmemiz lazım. Bazen fincancı katırlarını ürkütürseniz bütün çalışmalar boşa gider” dedi. Anayasa’nın ilk üç maddesi değişir değişmez noktasının burada tartışılmaması gerektiğini kaydeden Yüksel, “Bu çok hassa bir konu. Çok başka yerlere götürebilecek bir konu. Buna çok dikkat etmemiz lazım. Söz ağızdan çıktıktan sonra sözün sahibi siz değilsiniz. Bunca güzel kazanımları bir tek kelimeyle yok edebilirsiniz. Onun için biz mücadelemizi belli platformlarda ya da kendi çalışanlarımıza nasıl daha iyi haklar elde edebiliriz bunu sağlamamız lazım” dedi.

Denizli Milletvekili Mithat Ekici de, Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik, sosyal, laik, hukuk devleti olduğunu belirterek, “Bundan hiç bir zaman taviz vermek mümkün değil. Zaten bu açıklamalarda değiştirme tarafında değil, geliştirilmesi tarafında olmalıdır, olmuştur. Bu ilkeler, cumhuriyetin temel ilkeleri mutlaka daha da geliştirilmeli. Çünkü anayasa değişmiştir. Özgürlükler daha da artacaktır. Demokrasi standardı daha da yükselecektir. Bu anlamda bu temel ilkelerde daha ileri seviyelere, standartlara getirilmeli. Yorumlara mahal vermeyecek şekilde açıklanmalıdır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı