REKLAMI GEÇ

BAKAN KAVAF “SÖZKESEN’İN İNTİHAR NEDENİ FARKLI”

BAKAN KAVAF “SÖZKESEN’İN İNTİHAR NEDENİ FARKLI”

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Denizli mitinginde dile getirdiği İş Adamı Sözkesen’in intiharıyla ilgili yanlış bilgilendirildiğini ileri sürdü. Kavaf’a göre Sözkesen’in intiharının gerekçesi ekonomik neden değil! Ama ne?

/ DENİZLİHABER / 23 Ağustos 2010 Pazartesi, 16:37

KAVAF’TAN KILIÇDAROĞLU’NA ELEŞTİRİ
Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, CHP Genel Başkanı Kemal Kılçadoğlu’nun Denizli mitingi sonrasında düzenlediği basın toplantısında Kılıçdaroğlu’nun söylemlerini eleştirdi. Kılıçdaroğlu’nun Denizli mitinginde yaptığı ‘Başbakan Denizli mitinginde Denizli’ye bin 470 derslik yaptırdık demişti. Ama araştırdım bunları Recep Bey değil, hayırseverler yaptı’ sözlerine tepki gösteren Bakan Kavaf, “Sayın Kılıçdaroğlu Denizli’ye sadece okullarımızla ilgili size verilen yalan yanlış sayıları ve intihar eden bir iş adamının acısını tazelemek için mi geldiniz? Birileri Sayın Kılıçdaroğlu’na ‘Sayın Başbakan’a Recep Bey diye hitap ederseniz iyi olur’ demişler. Biz size sizin saygısızlıklarınızla değil, size oy veren milyonlarca CHP’linin genel başkanı olarak Sayın Kılıçdaroğlu demeye devam edeceğiz” diye konuştu.

DENİZLİ BİR VİZYON ŞEHRİNE DÖNÜŞMÜŞ!
Bakan Kavaf, “Denizli, altyapı yatırımlarıyla, güçlenen sanayisiyle, artan turizm gelirleriyle, yerel hizmetlerle bir vizyon şehrine dönüştü. Denizli sınırlarını aştı ve dünyaya ulaştı. Gittiğim hemen her ülkede Denizli’de yapılmış ürünler, Denizli’den dünyaya ulaşmış markalar karşıma çıkıyor. Bundan büyük bir gurur duyuyorum” dedi.

SÖZKESEN NEDEN İNTİHAR ETTİ?
Denizli’de vakıf eserlerinin onarımından Pamukkale Üniversitesi’nde açılan yüksek okullara, sağlıktan eğitime, duble yollardan tarıma kadar büyük hizmetler yapıldığını kaydeden Bakan Selma Aliye Kavaf, ana muhalefet partisi genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Denizlililere hitap ederken, geçen yıl intihar eden Funika Holding Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nuri Sözkesen’in intihar gerekçesini bilmeden konuştuğunu ve bazı mesnetsiz suçlamalarda bulunduğunu iddia etti. Ancak Sözkesen’in intihar nedeninin ne olduğunu söylemedi.

SÖZKESEN’İ BIRAK DEBA’YA BAK
Kavaf, “Sözü edilen iş adamımızın firması şu anda tıkır tıkır çalışmaktadır ve her zaman kendisinin yanında olmuşuzdur. Eşinin ve çocuklarının da bu konudaki açıklamaları basında yer almıştır. Ekonomik olarak acze düşen ve Sayın Kılıçdaroğlu’nun dün dile getirdiği söz konusu firmanın üzerinde genel başkanı olduğu CHP’nin ortak olduğu ve kendisini bir dönem yönetim kurulu üyeliğini yaptığı bankanın ipoteği yani haczi vardır. Sayın Kılıçdaroğlu eğer o kadar duyarlıysa, partisinin yönetiminde söz sahibi olduğu bankayla bu problemi çözebilir. DEBA’dan bahsediyorum” diye konuştu.

DERSLİK TARTIŞMASINA NASIL YANIT VERDİ?
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın Denizli mitinginde 7,5 yılda Denizli’ye 1470 derslik kazandırıldığına dair söylemlerinin Denizliliyi kandırmak anlamına geldiğine, bu dersliklerin Denizlili hayırseverler tarafından yapıldığına yönelik sözlerini eleştiren Bakan Kavaf, bu durumu Denizlilileri kışkırtmak olarak yorumladı. 2002 yılına kadar 5 bin 709 olan Denizli’deki derslik sayısının 2010 itibariyle 7 bin 797’ye ulaştığını belirten Bakan Kavaf, “Eğitime Yüzde 100 destek kampanyası ile eğitime yapılan yatırımları vergiden düşerek, eğitim yatırımlarını teşvik ettik. Ha ekonomik faaliyetleri teşvik etmişsiniz, ha eğitimi teşvik etmişsiniz. Hayatında memlekete bir çivi çakmayanların bunu anlamasını beklemiyoruz elbette” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı