REKLAMI GEÇ

Bakan Yıldırım’dan hızlı tren ve otoban müjdesi

Bakan Yıldırım’dan hızlı tren ve otoban müjdesi

Hafta sonunda Denizli’de bulunan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Denizli’nin Ankara- Antalya hızlı tren yolu içerisine alındığını, İzmir- Antalya otobanın da Denizli’den geçeceği müjdesini verdi.

/ DENİZLİHABER / 19 Ekim 2009 Pazartesi, 16:46

Bir dizi açılış ve ziyaret için Denizli’ye gelen Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Baklan ilçesinde bir hayırseverin yaptırdığı okulun açılışına katıldı.
Bakan Yıldırım, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin batısında ne varsa, doğusunda da aynı hizmeti vermek için çalıştıklarını söyledi.

”Hizmetin gittiği yere terör belası gelemez” anlayışı ile hareket ettiklerini belirten Yıldırım, şöyle konuştu: ”Türkiye’nin her tarafı aynı imkanlardan faydalanıyorsa aynı eğitim imkanlarından yaralanıyorsa, sağlık imkanlarından yararlanıyorsa, her yere internet erişimi olabiliyorsa, her köyün elektrik, su imkanı varsa, sağlık hizmeti vatandaşın ayağına gidiyorsa o ülkeye terör belası gelemez, o ülkeye yanaşamaz. Çünkü insanlarımız yaşadıkları yerlerden mutluluk duyarlar, bir başka bilinmeze göç etmezler. Bu milletin işini görmek, hizmetini görmek yolunu yapmak suyunu getirmek görevimiz. Gönlününü de yapacağız yolunu da yapacağız. 72 milyonu kardeş yapacağız. Bu ülkeyi bölmeye parçalamaya heveslenenlerin hevesini kursağında bırakacağız.” Türk Telekom’un özelleştirilmeden önce ve sonra büyük hizmetlere imza attığını belirten Yıldırım, Türkiye’nin 38 bin köyünde 14 milyonun üzerinde öğreniciye, bilgiye erişim imkanı sağladığını, 60’ın üzerinde okulu yaparak Milli Eğitim Bakanlığı’na teslim ettiğini vurguladı. Bakan Yıldırım, Ulaştırma Bakanlığı olarak Denizli’ye 5 yılda 400 milyon TL yatırım yaptıklarını dile getirerek, ”Denizli Türkiye için üretiyor. Tekstili dünyana yüzümüzü ağartıyor. Ülkemize de katma değer kazandırıyor. Krizden Denizli en fazla etkilenen illerimizden birisi. Krize inat Denizli’ye yatırım yapmaya devam diyoruz ve devam edeceğiz” dedi.

BİR OKUL VE YURT YAPTIRMA SÖZÜ
Açılış töreninde konuşan Vali Yavuz Erkmen’de Türk Telekom’dan ilimize bir yurt ve okul yapılması sözü istedi. Vali Erkmen’in konuşmasının ardından kürsüye çıkan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’da Denizli’ye bir okul ile yurt yapma sözünü verdi.

DENİZLİ’DEKİ EĞİTİM SEFERBERLİĞİ
Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, hükümetin eğitime büyük desek verdiğini ifade ederek, 2010 yılına kadar kız ve erkek çocukları için okullaşma oranını yüzde yüze ulaştırma hedefini yakalayacaklarını söyledi. Kavaf, eğitim konusunda atılacak her adımın büyümenin hızını arttıracağını ve her geçen gün çözüme biraz daha yaklaştıracağına işaret ederek, şöyle dedi:
”Denizlimizde, yüzde 91 olan okuma yazma oranını yüzde yüze çıkarmak ve eğitim düzeyini yükseltmek için bütün kaynaklarımızı seferber ettik. İlimizde, 7 ilköğretim okulu, 1 lise, 1 anaokulu olmak üzere toplam 525 yeni dersliğin yapımını tamamladık. Son 7 yılda, Denizlimizde 5 anaokulu, 32 ilköğretim okulu, 5 lise, pansiyon, 1 otel bloğu, 1 öğretmenevi, 1 spor salonu ve 2 çıraklık eğitim merkezi açtık.”

Konuşmaların ardından, Kavaklar Köyü Mehmet Altaş İlköğretim Okulu’nun açılışı, Devlet Bakanı Kavaf, Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Yüksek Öğretim Kurulu(YÖK) Başkanı Yusuf Ziya Özcan, okulun yapımında katkı katkı sağlayan Prof. Dr Metin Altaş, Ak Parti Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel, Salih Erdoğan, Mithat Ekici ve çok sayıda davetli tarafından gerçekleştirildi.

HIZLI TREN VE OTOBAN MÜJDESİ
Baklan’daki açılış törenin ardından çevre yolunda incelemelerde bulunan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, hızlı tren içinde Denizli’ye müjde verdi. Bakan Yıldırım, Ankara- Antalya hızlı tren yolunun Denizli’den geçeceğini belirterek, İzmir- Antalya otobanın da Denizli’den geçeceği müjdesini verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı