REKLAMI GEÇ

BAŞKENT’TE DENİZLİ ALARMI!

BAŞKENT’TE DENİZLİ ALARMI!

Denizlili vekiller mazbatalarını aldı. 7 vekilinden 4’ü üstlendikleri ve üstlenecekleri görevlerle, şimdiden Başkent kulislerinde konuşuluyor.

/ DENİZLİHABER / 20 Haziran 2011 Pazartesi, 15:36

12 Haziran’da Denizli’den milletvekili seçilen AKP’den Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak; CHP’den Adnan Keskin ve Cihaner; MHP’den Emin Haluk Ayhan İl Seçim Kurulu’na giderek mazbatalarını aldı. 7 vekilden özellikle dördü hem üstlendiği görevler, hem de üstlenecekleri ileri sürülen görevler nedeniyle siyaset kulislerinde. Önemli vekilleri nedeniyle, Başkent’te, bu dönemde Denizli’nin siyaset sahnesinde sıkça gündeme geleceği aşikar.

AYHAN MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI
İkinci kez Denizli Milletvekili olan Emin Haluk Ayhan, seçim sonrası toplanan ilk MHP MYK’sı tarafından Genel Başkan Yardımcılığı’na getirildi. Ayhan, Araştırma-Strateji Geliştirme’den sorumlu genel başkan yardımcısı oldu. Yeni görevinin ardından vekillik mazbatasını da alan MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan, “MHP’de kurultay beklentileri” sorusuna, “Değerlendiriyoruz. Gerekirse yaparız” dedi.

KESKİN AKTİF ROL ALMAK İSTİYOR
Siyasi deneyimi ve yaşı nedeniyle, TBMM Başkanlığı ve vekillikleri konusunda ismi Başkent’te konuşulmaya başlanan CHP’li kurt siyasetçi Adnan Keskin, mazbatasını aldı. Keskin, 11 yıl sonra tekrar aktif siyasete girerken, partisinde aktif bir rol almak istediğini açıkça dile getirdi. Keskin, “TBMM Başkanlığı ya da vekilliği” konusundaki soruya, “Partim görev verirse hazırım. Bunca yıllık deneyimimi aktif bir rol alarak paylaşmak isteğindeyim” diye konuştu.

GÖZLER CİHANER’İN ÜZERİNDE
Erzincan eski Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, artık resmen milletvekili. CHP tarafından Denizli’den kontenjan adayı gösterilen Cihaner, mazbatasını aldı. “Artık milletin verdiği bir görev var. Sanırım hakkımızda çıkarılan bir takım şaibelere ve karalamalara verilmiş en güzel cevaptır bu. Demokrasi, özgürlük ve eşitlik mücadelesi vermek için Başkent’e gidiyorum” dedi. Cihaner,ilk iş HSYK’nın siyasallaştırılmasına karşı siyasi mücadele vereceği açıklamasında bulundu.

ZEYBEKCİ İSMİ KABİNE KULİSLERİNDE
Başbakan Erdoğan’ın özel izniyle Belediye Başkanlığı görevinden istifa ederek milletvekili adayı olan tek kent belediye başkanı olması, Başkent kulislerinde, Nihat Zeybekci’nin yeni kabinede görev alacağı şeklinde yorumlanıyor. Zeybekci’nin vekil adaylığı öncesi yaptığı “Denizli artık Ankara’da başrolü oynamalı” açıklamaları da bu savları doğrular nitelikte. Siyasi çevreler, Zeybekci’nin AKP’de de önemli bir görev üstleneceği üzerine öngörülerde de bulunuyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı