REKLAMI GEÇ

BU ÇOCUKLAR NEREDE?

BU ÇOCUKLAR NEREDE?

TP’li Batırbek’in kayıp çocuklarla ilgili iddiaları, polisin yanıtının ardından Ertemür de kayıp çocuklar tartışmasına katıldı. Ertemür, kayıp çocukların fuhuş, uyuşturucu, organ ticareti ve terör örgütleri tarafından kullanılmasının önlenmesini isterken, Başbakan’a “bu çocuklar nerede?” diye sordu.

/ DENİZLİHABER / 21 Ekim 2010 Perşembe, 18:09

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemür, TBMM Başkanlığı’na, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Kayıp çocukları TBMM gündemine taşıyan CHP’li Ertemür, şöyle dedi: “Kayıp çocuk olaylarındaki artış ve ailelerin yaşadığı dram kamuoyumuz tarafından hassasiyetle izlenmektedir. Çocuk kayıplarının önlenmesi, halen kayıp olanların bulunması, bu çocukların fuhuş, uyuşturucu, organ ticareti başta olmak üzere, terör örgütleri tarafından kullanılmasının önlenmesi büyük önem taşımaktadır. Toplumun kanayan yarası olan, aileler arasında ciddi endişeye yol açan kayıp çocukların sayısı her geçen yıl artmaktadır.”

“KAYIP ÇOCUK SAYISI NEDİR?”
Kayıp çocuk sayısının her geçen yıl neden arttığını soran Ertemür, Başbakan’a, şu soruları sordu:
“2005-2009 yılları arasında kayıp çocuk sayısı ne olmuştur? Yıllara, yaş grubu ve cinsiyete göre dağılımı nedir?

Çocuk kaçırma gerekçesiyle yakalananların sayısı nedir? Organize olarak gerçekleştirilen olay sayısı nedir? İllere göre dağılımı nedir?

Bugüne kadar bulunan çocuklardan kaç tanesine ailesiyle birlikte psikolojik destek verilmiştir? Hangi kurum tarafından verilmektedir? Hangi aralıkla takip edilmektedir?

Yetkililer kayıp çocukların yaklaşık 700’ünün Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’ndan (SHÇEK) izinsiz ayrılıp dönmeyen çocuklar olduğunu ifade etmektedir. SHÇEK’in diğer bir ifadeyle devletin güvencesi altında olan çocukların bu denli yüksek sayıda kayıp olmasının nedenleri nedir?

Sorumlular hakkında açılan soruşturma var mıdır? Sonuçları nedir?

Bu çocukların SHÇEK’ten kaçmalarının, kuruma geri dönmemelerinin nedenleri araştırılmış mıdır? Açıklar mısınız?

Kurumun bu çocuklara verdiği hizmetler çağın koşullarına uygun mudur? Yeterli midir? Yeterliyse bu çocuklar neden kurum yerine sokakları tercih etmektedirler?

Kayıp çocukların önlenmesine yönelik olarak internet salonlarının denetimi ve internet üzerinden çocukları kötü alışkanlıklara yönlendiren web sitelerinin denetlenmesi konusunda yapılan çalışmalar nelerdir?

Bu kapsamda kaç internet salonu ne sıklıkla denetlenmektedir? Kapatılan web sayfası var mıdır? Sayısı nedir?”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı