REKLAMI GEÇ

Costner, Meclis gündeminde

Costner, Meclis gündeminde

DSP Denizli Milletvekili Dr. Hasan Erçelebi, Başbakan Erdoğan’a, “Ülkemizin iç işlerine bir yabancı artistin karışması ve kamuoyunu bu sözler ile meşgul etmesi doğru mudur?” diye sordu.

/ DENİZLİHABER / 30 Eylül 2009 Çarşamba, 17:06

DSP Denizli Milletvekili Dr. Hasan Erçelebi, Başbakan Erdoğan tarafından yazıyı olarak yanıtlanması istemiyle, TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, Kevin Costner’ın, ‘Kürt açılımı’ ile ilgili sözlerini Meclis gündemine taşıdı. Erçelebi, “Yazılı ve görsel basından AKP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Edibe Sözen’in, Hollywood yıldızı Kevin Costner’ın ‘demokratik açılım’ çalışmalarına tam destek verdiğini bildirdiği yönünde sözlerini öğrendim. Ayrıca Kevin Costner ülkemizde ismi ilk kez tartışma konusu olan birisi değildir. Geçen yıl da THY reklamında oynamak için aldığı yüklü para ile ilgili gündemimizi işgal etmişti” dedi.

THY reklamlarını da sordu
Kevin Costner’in, gerçekten Edibe Sözen’in aktardığı sözleri söyleyip söylemediğini soran Erçelebi, “THY reklamında yüklü bir para alarak rol olan sanatçı Kevin Costner ile yapılan sözleşmede hükümetinizin yaptığı icraatlardan dolayı destekleneceği yazmakta mıdır? THY ile Kevin Costner arasında yapılan sözleşme Sermaye Piyasa Kurulu Kanunu’na uygun mudur?” sorulunu Başbakan Erdoğan’a yöneltti.

‘Yabancı artistin iç işlerimize karışması doğru mu?”
Erçelebi, “Ülkemizin iç işlerine bir yabancı artistin karışması ve kamuoyunu bu sözler ile meşgul etmesi doğru mudur? Ülkemizin değerli birçok sanatçısının ‘demokratik açılım’ adını verdiğiniz konu ile ilgili neler düşündüğünü merak edip onlardan da görüş aldınız mı? Bu konu ile ilgili Atatürkçü çizgide yayın yapan gazete ve dergilerimizin yazarları ile bir toplantı da yapacak mısınız? Onların görüşlerine de Kevin Costner’ın görüşlerine verdiğiniz değeri verecek misiniz?” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı