REKLAMI GEÇ

Davos tartışması yaramış!

Davos tartışması yaramış!

MÜSİAD Denizli Şubesi Başkanı Ayhan Doğruyol, “Başbakanımızın Davos’ta sergilediği duruşun ardından, özellikle komşu ve ortak bağlarımızın olduğu ülkelerle ticari faaliyetlerimizde ciddi bir ilerleme bekliyoruz” dedi.

/ DENİZLİHABER / 12 Mart 2009 Perşembe, 01:00

Müstakil Sanayici Ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Denizli Şube Başkanı Ayhan Doğruyol, Halep’ten dönüşünün ardından yaptığı açıklamada “Tarihi ve kültürel bağımız olan işadamları ile ticari görüşmeler yapmak ve yatırım olanaklarını değerlendirmek amacıyla Halep’e ticari bir gezi düzenledik” dedi.

Halep’e 109 kişilik bir heyetle gittiklerini ifade eden Doğruyol, “Başbakanımızın Davos’ta sergilediği duruşun etkisini daha önce Suudi Arabistan, İran, Makedon ve Mısır heyetlerinde gördüğümüz gibi Halep’teki temaslarımızda da net bir şekilde gördük. Ziyaret ettiğimiz her makamda Türkiye’den övgü ile söz edildi. Bu durumun özellikle komşu ortak bağlarımızın olduğu ülkelerle gerçekleşen ticarete olumlu olarak yansıyacağı görüşündeyiz” dedi.

Temaslar kapsamında Halep Valisi Dr. Tamer El-Hajj, Halep Ticaret Odası Başkanı Dr. Hasan Zeido ve Sheikh Najjar Endüstri Kenti Genel Müdürü Haitam Daw ile bir araya geldiklerini söyleyen Doğruyol açıklamasına şöyle devam etti:

“Halep önemli bir ticaret merkezi, on bin yıla dayanan tarihe sahip olan bir şehir. Son yıllarda sosyal alanda olduğu gibi ekonomik alanda da büyük gelişmeler olmuş. Ülkenin 4 ayrı bölgesinde organize sanayi bölgeleri kurarak mühendislik, gıda, tekstil, tarım ve turizm sektöründe her türlü yatırıma başlamışlar. Türkiye ile ticaret son birkaç yılda sürekli olarak artıyor. Ticaretin gelişmesinde Suriye ile Türkiye arasındaki siyasi sorunların tamamen çözülmesi başrolü oynamış. Bölgesinde en büyük teknolojik altyapıya sahip, en büyük ekonomik güç olan Türkiye’nin Suriye ile yapacağı daha çok önemli işler var. Onlar Türkiye’yi artık dost ve güvenilir ülke olarak görüyorlar. Türkiye’nin bölgede itibarının arttığını görmemek mümkün değil. Bu güzel ortamdan hem Suriyeli dostlarımız hem de ülkemiz kazançlı çıkacağına inancımız tamdır. Artık bu açılan kapılardan geçmekten başka düşüncemiz olmamalı” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı