REKLAMI GEÇ

“Zolan bilgi kirliliği oluşturuyor”

“Zolan bilgi kirliliği oluşturuyor”

Denizli Alternatif Yerel Politikalar Platformu tarafından yapılan açıklamada Belediye Başkanı Osman Zolan’ın yaptığı ilçe ve belde gezilerinde “Büyükşehir Belediyesi” oluşumunu bilgi kirliliği oluşturacak şekilde anlattığı ileri sürüldü.

/ DENİZLİHABER / 29 Nisan 2013 Pazartesi, 13:07

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan’ın ilçe ve beldeleri ziyaret ederek büyükşehiri anlatmasını eleştiren Alternatif Yerel Politikalar Platformu Başkanı İrfan O.Hatipoğlu, Zolan’ın büyükşehir oluşumunu bilgi kirliliği oluşturacak şekilde anlattığı saptandığı belirtilerek “Denizli’nin Büyükşehir olması vatandaşlar açısından kazanımdan çok eziyettir” açıklaması yapıldı.

Denizli Alternatif Yerel Politikalar Platformu Başkanı İrfan O. Hatipoğlu yaptığı yazılı açıklamada, “Büyükşehir Belediyelerinin kurulma süreci dahil ‘ben yaptım oldu’ anlayışı egemen olan dönemden geçildiği vurgu yapılarak “Büyükşehir yasasının anayasanın işaret ettiği mahalli idareler kavramı ile çeliştiğini düşünüyor ve anayasaya aykırı hükümler içerdiğini ileri sürüyoruz. Fakat siyasal iktidarın dayatmacı anlayışı ile fiili bir durum yaratılmıştır. Denizli Büyükşehir olarak payını almıştır” dedi.

“AĞIR SOSYAL YARALAR AÇACAK”
Hatipoğlu açıklamasında, Denizli’nin Büyükşehir olması ile ucuz ve yaşanır bir kent olmaktan çıktığı, işçi şehri ve küçük esnafın ağırlıklı olduğu kente ağır sosyal yaraların oluşacağını belirterek şunları söyledi:
“Tüm vergiler iki katına çıkıyor. Küçük esnaf ortadan kalkacak, defter tutmak, yazar kasa, peşin vergi, aylık KDV beyannamesi vermek gibi ek yükün altına girecekler. İşlerini düzgün yapmak için muhasebecilerle anlaşmak zorundalar” Vatandaşın yerel yönetimden aldıkları hizmetler pahalanacak. Sayın Başkan Zolan, buları anlatmak yerine pembe senaryolar çizerek büyükşehir olmanın faziletlerini anlatmaktadır. Kısacası bilgi kirliliği oluşturarak acı ilacı halkımızın yutmasını sağlamaya çalışılıyor. Platform olarak bilgi kirliliğinin önüne set çekmek ve ucuz,yaşanabilir bir kent için alternatif projelerimizi sunmaya sürdüreceğiz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı