REKLAMI GEÇ

Ak Parti ve CHP’nin Baykal tartışması

Ak Parti ve CHP’nin Baykal tartışması

Ak Parti İl Başkanı Avni Örki, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın Darbeleri Araştırma Komisyonu’na bilgi vermeyi reddetmesine tepki gösterirken, CHP İl Başkanı Yıldırım Aycan ise Baykal’ın asıl darbe mağduru olduğunu savundu.

/ DENİZLİHABER / 6 Kasım 2012 Salı, 16:49

Ak Parti İl Başkanı Avni Örki, yaptığı yazılı açıklamada demokrasi tecrübesinin, kanla acıyla gözyaşı ile yazıldığını savunarak, “En doğal hakkımız, darbelerin karanlık sokaklarının aydınlatılmasını istemektir. Bu karanlık sokaklarda yürüyen ve yaşayan habis ruhların ortaya çıkartılmasıdır. Ak Parti milletinden yetkiyi isterken, karanlığa kapalı aydınlığa açık fikrini benimsemiş ve bu fikrin savunucusunu olacağını ifade etmiştir. Biz milletimize söz verdik, siz isteniz de istemesiniz de bu memlekette karanlık tek sokak kalmayacaktır. Yürekli kişiler doğruları bu millete anlatacaktır. Ancak tarih, yürekli kişilerin yanında gölgelerinden korkanları ve sorumluluktan kaçanları da yazacaktır” dedi.

ÖRKİ ‘BAYKAL’IN MİLLETE KARŞI SORUMLULUK BORCU VAR’
Darbeleri Araştırma Komisyonu’nun yaptığı işin, bir daha olmaması adına geçmişimizden ders almak çalışması olduğunu vurgulayan Örki, “Bu çalışmalara kimileri doğruları söyleyerek katkı koyarken kimileri de yalanlarla ve uydurdukları masallarla engel olmak istemiş ve kimisi de dut yemiş bülbüle dönerek katkıda bulunmamış belki de araştırmanın derinleşmesinden duyduğu korkuyu dışa vurmuştur. Ey Deniz Baykal, millete karşı sorumluluk borcunuz vardır. Bu millet sizi vekil olarak meclise göndermiştir. Bu millet sizden kendi iradesine sımsıkı sahip çıkmanızı ve zamanı geldiğinde emaneti kendisine iade etmenizi beklemektedir. Zamanı gelmiştir. Emanete sahip çıktığınızı gösterin ya da daha çok geç olmadan emaneti sahibine teslim edin” diye konuştu.

AYCAN ‘BAYKAL DARBE MAĞDURUDUR’
CHP İl Başkanı Yıldırım Aycan ise Ak Parti İl Başkanı Avni Örki’nin Deniz Baykal ile ilgili eleştirilerine cevap verdi. Aycan yaptığı yazılı açıklamada “AKP İl Başkanı Sayın Avni Örki önceki dönem Genel Başkanımız Deniz Baykal’ın darbeleri araştırma komisyonuna bilgi vermediğini ileri sürerek, hukuki dayanaktan yoksun iddialarda bulunmuştur. Sayın Örki genç bir politikacıdır. Belki yaşayarak görmedi, anlaşılan yakın tarihle ilgili bir araştırması da yok. Darbeci olmakla suçladığı Deniz Baykal 12 Eylül askeri faşizminin mağdurlarından birisidir. Darbeciler bir emirle aylarca yargısız bir adada Deniz Baykal’ı tutsak yaptılar. Hazırladıkları anayasayla Deniz Baykal’a politika yapma hakkını yasakladılar. Deniz Baykal darbelerin mağdurudur. Bugün demokratik rejime karşı sivil darbe yapanlar, demokrasi kahramanlarını darbecilikle itham edip zeytinyağı gibi su üstüne çıkamazlar” dedi. Aycan açıklamasının devamında ise “Bugün mecliste darbeleri araştırma komisyonu olarak çalışan komisyon gerçekte darbeleri araştırmamaktadır. Esas yargıya intikal etmiş konular üzerinde böyle bir araştırma yapılmasının hukuki dayanağı da yoktur. Yasamanın yargının işleyişine müdahale etmesi demokratik hukuk devletinde ki, kuvvetler ayrılığı ilkesine dayalıdır. Sayın Örki liderini demokrasi kahramanı olarak ilan etti. Merhum Adnan Menderes’in avukatı sayın Hüsamettin Cindoruk’ta aynı şekilde tepki göstererek oy vermeyi reddetmiştir. Sayın Cindoruk , askeri rejimlere karşı yiğitçe mücadele veren bir demokrattır. Üstelik 12 Eylül rejimi tıpkı sayın Deniz Baykal gibi, Sayın Cindoruk’u da sorgusuz sualsız hapsetmiştir. AKP İl Başkanı sayın Avni Örki’ye bu gerçekleri bir kere daha anlatmayı gerekli gördük” dedi.

Yorumlar

ender   -  Bağlantı 6 Kasım 2012, 22:57

Avni başkanın darbeler hakkında konuşması için yaşı küçük, ABD desteği olmadan Türkiye de darbe olmaz Pensilivanya hocası iyi bilir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı