REKLAMI GEÇ

Elektrik ihaleleri TBMM gündeminde

Elektrik ihaleleri TBMM gündeminde

Elektrik Mühendisleri Odası, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından 9 Ağustos’ta gerçekleştirilen Boğaziçi, Gediz, Trakya ve Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. ihalelerini yargıya taşıma kararı alırken, CHP Denizli Milletvekili Ertemür da konuyu TBMM gündemine getirdi.

/ DENİZLİHABER / 17 Ağustos 2010 Salı, 21:03

CHP PM ÜYESİ Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemür, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, “Bu şirketlerin özelleştirilmesindeki esas amaç zarar etmeleri mi, yoksa bu şirketlere yurt dışında yerleşik taraflarca satın alma talebinin gelmiş olması mıdır?” diye sordu.

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemür, TBMM Başkanlığı’na, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle, Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş., Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş ve Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş’nin neden özelleştirilmek istendiğini sordu.

“ÖZELLEŞTİRİLMESİ PLANLANAN BAŞKA DAĞITIM BÖLGELERİ HANGİLERİ?”
Adı geçen elektrik dağıtım şirketlerinin özelleştirilmek istenmesinin gerekçesini soran Ertemür, Başbakan’a şu soruları yöneltti:
-Bu dağıtım şirketleri geçen yıl zarar mı etmişlerdir? Eğer zarar etmemişlerse bu şirketlerin geçen yılki net karları ne kadardır?
-Adı geçen dağıtım şirketlerinin geçen yılki bilanço verileri nedir?
-Bu dağıtım şirketlerinin ihale bedelleri ne kadardır?
-Özelleştirilmesi planlanan başka dağıtım bölgeleri hangileridir? Muhammen bedelleri ne kadardır?
-Bu şirketlerin özelleştirilmesindeki esas amaç zarar etmeleri mi, yoksa bu şirketlere yurtdışında yerleşik taraflarca satın alma talebinin gelmiş olması mıdır?
-Bu şirketlerin özelleştirilmesinden elde edilecek miktar yaklaşık ne kadardır?
-Buradan elde edilecek kaynağın nerede ve ne amaçla kullanılması planlanmaktadır?

“Türk Milleti’ne ait milli değerlerimiz olan bu elektrik dağıtım şirketlerinin yurt dışındaki yerleşik taraflara satılmasıyla yabancı sermayenin bu özelleştirmeler suretiyle zamanla ülkemizin elektrik sektöründe söz sahibi olabilecekleri konusundaki düşünceleriniz nelerdir?” diye soran Ertemür, Başbakan’a, “Elektrik şirketlerin özelleştirilmesi neticesinde doğacak olumsuzluklarda bu bedeller halkın sırtına mı yükleyeceksiniz” diye sordu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı