REKLAMI GEÇ

Erdoğan’a şaşkın yakıştırması!

Erdoğan’a şaşkın yakıştırması!

Deniz Baykal Çivril’den Hollywood aktörü Kevin Costner’ın açılıma destek verdiği haberlerine gönderme yaparak, “Bizim meselemiz aslında bu(açılım) değil, Hollywood artistinin desteğiyle kendi vatandaşlarını ikna edeceğine inanan şaşkındır” diye konuştu

/ DENİZLİHABER / 25 Eylül 2009 Cuma, 16:48

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Genel Sekreteri Önder Sav, Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş ve Mustafa Özyürek ile birlikte, 15’incisi düzenlenen Elma Festivali’ne katılmak üzere bugün Denizli’nin Çivril İlçesi’ndeydi. Baykal’ın festival ziyaretine, CHP eski Genel Sekreteri Adnan Keskin de katıldı.

‘Açılımı değil elmayı konuşalım’
Baykal, ilk olarak Çivril Belediye Başkanı İbrahim Hakkı Aslan’ı da makamında ziyaret etti. Burada gazetelerin açılımla ilgili soruları karşısında kendisine ikram edilen, Çivril elması, hünnap ve üzümü gösterip, “Bunların hepsini konuştuk şimdi elmayı konuşalım. Elma gençlik demektir. Ben de çok seviyorum. Daha önce pancarın, buğdayın başına gelenler şimdi elmanın başına gelmesin” diye konuştu.

Daha sonra Çivril Belediye Meclis Salonu’nda partilileriyle bir araya gelen Deniz Baykal, burada Denizli’nin yanı sıra çevre il ve ilçe örgütleri ve belediye başkanlarıyla basına kapalı olarak bir toplantı düzenledi.

Önce ekonomiden bahsetti
Başkan Aslan’ı ziyaretin ardından ilçe meydanına giderek vatandaşa seslenen Baykal’ın ilk gündem maddesi ekonomiydi. Türkiye’nin ekonomik olarak 2004 verilerine gerilediğini aktaran Baykal, yolsuzlukların himaye altında olduğunu, işsizliğin her geçen gün arttığını kaydedip, “Bir zamanlar kalkınan Türkiye’yi konuşuyorduk, şimdi daralan Türkiye’yi konuşuyoruz” dedi.

Açılımda Hollywood virajı
Baykal daha sonra açılım hakkındaki son gelişmeleri değerlendirdi. Başbakan Erdoğan’ın hala açılım konusunda net bir açıklama yapmamasını eleştiren Baykal, “İmralı’dan mektup bekliyordun. Noldu mektup?” diye seslendiği Erdoğan’a “İmralı’yı bırak gel Çivrilli ile konuş, onu ikna et bakalım” dedi.

Sık sık alkışlarla kesilen konuşmasında kendisini dinleyemeye gelen vatandaşlarla da konuşan Baykal, alana asılan Anayasa’nın 3. maddesine ilişkin pankartı gösterip “İçişleri Bakanı, ‘Anayasa’da değişiklik yapmayacağız’ dedi, Başbakan ‘yapacağız’ dedi. Bunu mu değiştireceksin” diye konuştu. Baykal Erdoğan’dan gelecek mektubu da beklediğini sözlerine ekledi ve “Bana diyor ki atla gel gemiye sen de! Arkadaş bu gemi nereye gidiyor? Mazotunu pusulasını kim verdi, rotası ne? Ben nereye gideceğini bilmediğim gemiye binmem. Şimdi bana mektup yazacakmış, bekliyorum” dedi

“İtiraf etti!”
Başbakan Erdoğan’ın ABD’de yaptığı açılımla ilgili bir konuşmasına ilişkin ise, “Hazmede hazmede, hazmettire hazmettire yapacağız’ dedi. Bu ne demek? Kendisi ne yapacağını biliyor ama daha başkası bilmiyor. Bu söyledikleriyle kafasındaki projenin milleti rahatsız edeceğini kabul ediyor” dedi.

Baykal, “Kürt açılımı diye yola çıktı, Gürcü, Çerkez, Arap, Alevi açılımına çevirdi. Birini yaptı da diğerlerine başladı. Etnik kökenlerine göre bu milleti bölme, parçalama. İnsanları etnik kimliğine göre dilim dilim ayırma. Durup durup 28 kimlik sayıyor. 28 kökenimiz olabilir ama hepimiz Türk Milletiyiz. Bu yaklaşım ülkeye zarar veriyor.

Hollywood açılımı!
Baykal’ın en çok tartışılacak açıklaması ise, Hollywood aktörlerinden Kevin Costner’in açılıma destek verdiği haberlerine ilişkindi. Baykal, kendisini dinleyen kalabalığa, “Bula bula Hollywood’dan destek bulmuşlar. Hollywood’dan bir artist ‘Ben bu açılımı destekliyorum’ diyor. Sen dünyanın bu kadar meselesi içinde neden bu açılıma destek veriyorsun? Hangi hissiyatla sen bunu söylüyorsun? Bizim meselemiz aslında bu değil, Hollywood artisinin desteğiyle kendi vatandaşlarını ikna edeceğine inanan şaşkındır. Bu manzara Türkiye’ye yakışıyor mu? Başbakan vatandaşa söylemeye cesaret edemediği açılımı Hollywood artisine anlatmış, Hollywood artisi de Çivrilliyi ikna edecekmiş” diye seslendi.

AKP’lilere sahip çıkın çağrısı
Baykal, ülkenin zor bir virajdan geçtiğinin altını çizip, AKP kadrolarına da çağrıda bulundu. Baykal, “AKP’ye oy verenlere ve AKP yöneticilerine sesleniyorum. Lütfen görevinize sahip çıkın. İş size düşüyor. Bu parti işi değildir, bu Türkiye’nin temel konusudur. Aman bu gidişi seyretmeyin, yaptırtmayın, bu yoldan onları mutlaka alıkoyun” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı