REKLAMI GEÇ

FATMAGÜL’ÜN SUÇU ARTIYOR!

FATMAGÜL’ÜN SUÇU ARTIYOR!

Kadın ve Alie’den Sorumlu Devlet Bakanı Kavaf, Fatmagül’ün suçu ne gibi içinde şiddet ve ahlaki sıkıntılar barındıran içerikteki diziler için bir platform kurma hazırlığı içinde olduklarını dile getirdi.

/ DENİZLİHABER / 9 Ekim 2010 Cumartesi, 17:42

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, bir dizi ziyarette bulunmak üzere Denizli’ye geldi. İlk olarak Denizli Valiliği’ni ziyaret eden Bakan Kavaf, valilik önünde polis tören mangasını selamladı.

PLATFORM GELİYOR
AKP Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel ile partililerin de katıldığı ziyarette Şeref Defteri’ni imzalayan Bakan Kavaf, Vali Yavuz Erkmen ile bir süre görüştü. Ziyarette gündeme ilişkin soruları da cevaplandıran Kavaf, ‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’ ve benzeri dizilerle ilgili yasal bir çalışmanın olup olmadığı yönündeki soruya, RTÜK’ün yasalarında cezai yaptırımların olduğunu ve RTÜK’ün para cezası ve yayın yasağı getirebildiğini söyledi. Ancak ilgili kanalların mahkemeye başvurmak suretiyle yürütmeyi durdurma kararı alabildiğini belirten Kavaf, “Bir yayın dönemi 6-8 ay sürüyor. Hukukun işleme sürecini düşünürseniz, davaların sonuçlanma süreci en erken 2 yıl. O sezonda gösterim tamamlanmış oluyor. Bizim Ebeveyn İzleme Platformu diye bir platform oluşturma çalışmamız var. Dün İstanbul’da sivil toplum örgütleri, katılımcılar ve kanaat önderleriyle bunun değerlendirmesini yaptık. Aile Araştırma Kurumu Genel Müdürü ve işin tekniğiyle ilgilenen arkadaşlarımız bir ay önce ABD’ye giderek benzeri bir kurumun işleyişini incelediler” dedi.

“HER ŞEYİ YASA İLE YAPAMAZSINIZ”
Daha çok toplumun taraflarını temsil eden bir sivil inisiyatif şeklinde böyle bir platform oluşturma girişimleri olduğunu belirten Bakan Kavaf, “Bu sivil inisiyatif, toplumun genel ahlak kurallarını ve bu anlamda vicdanını rahatsız eden birtakım görüntülerle ilgili, televizyon filmleri, görsel yazılı basınla ilgili kendi yaptırımlarını kamuoyunun hassasiyetlerini baskı unsuru olarak yayıncıların üzerinde hissettirmek suretiyle böyle bir mekanizma işletmeyi düşünüyoruz. RTÜK Kanunu’nda yasal düzenleme var. Ceza da var, yaptırım da var. Ama her şeyi yasaya koyamazsınız. Yasa sonuçta bir çerçevedir. Yasanın dışında bu toplumun tamamını ilgilendiren bir alan. Herkesin rahatsız olduğu bir konuda duyarlılıklarını bir şekilde baskı unsuru olarak, sivil inisiyatifi olarak hissettirmesi gerekir. Her şeyi yasa ile yapamazsınız” diye konuştu.

“MAHALLE BASKISI BENZETMESİ DOĞRU DEĞİL”
Yapılan bu çalışmaya mahalle baskısı benzetmesi yapılmasının doğru olmadığını belirten Devlet Bakanı Kavaf, “Bir kamuoyu oluşturmak daha doğru olabilir. Hayatın her alanına dair problemlerimiz var. Problemleri elbette anlaşmazlık durumunda mahkemeler ve yasalar çerçevesinde çözebilirsiniz. Ama kamuoyunun ve toplumun hassasiyetlerini sivil örgütlenme şeklinde baskı unsuru olarak ilgili mekanizmaların üzerinde hissettirmek farklı bir şey” dedi. Bakan Kavaf, Mehmet Ali Erbil’in olayının ise farklı olduğunu ifade etti.

“HALKIN İÇİNE ÇIKACAK YÜZÜMÜZ VAR”
Kavaf daha sonra Buldan’da incelemelerde bulundu. Buldan Kaymakamlığı, Belediyesi, Musa Çelebioğlu Çocuk Yuvası ve Buldan Özel Detay Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret ettikten sonra vatandaşlarla sohbet etti. Bakan Kavaf’ın Buldan gezisine Vali Yavuz Erkmen, AKP Milletvekilleri Mehmet Salih Erdoğan, Mehmet Yüksel, İl Genel Meclis Üyesi Halil Pekdemir, AKP İl Başkanı Bilal Uçar ve Belediye Başkan vekili Osman Zolan da katıldı. Buldan belediye Başkanı Mustafa Fahri Şevik’i ziyaret eden Bakan Kavaf, burada vatandaşlarla da konuşarak hayırlı işler diledi, sorunlarını olup olmadığını sordu. Yaptıkları işlerden dolayı halkın içine çıkacak yüzleri olduğunu söyleyen Bakan Kavaf, “8 yıldır iktidardayız. Halkın içindeyiz. Çalışıyoruz. Çok şükür halkın içine çıkacak yüzümüz de var anlatacak çok şeyimiz de var” dedi. Bakan Kavaf, Buldan Belediye Başkanı Şevik’den de çalışmaları hakkında bilgi aldı. Musa Çelebioğlu Çocuk Yuvası’nı ziyaret eden Bakan Kavaf, burada çocukların bir sıkıntısı olup olmadığını sorduktan sonra hatıra fotoğrafı çektirdi. Çocuk Yuvası’nın ardından Özel Detay Rehabilitasyon Merkezi’ne geçen Bakan Kavaf, burada zihinsel engelli 11 çocuğa, onlar için bakanlık tarafından özel tasarlanmış laptop hediye etti. Bakan Kavaf, buradan köy gezilerine devam etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı