REKLAMI GEÇ

GÖKPINAR’DAKİ TEHDİT MECLİS GÜNDEMİNDE

GÖKPINAR’DAKİ TEHDİT MECLİS GÜNDEMİNDE

Gökpınar Göleti’nde yaşanan heyelanın ardından asfalt şantiyesi atığının kirliliğe yol açtığına ilişkin haberler, CHP grubu tarafından Denizli Belediyesi Meclisi gündemine getirildi. Başkan yardımcısı Güngör, atık suyun gölete karıştığını belgeleyen fotoğraflar için “Geçmiş zamanlı” yorumu yaptı.

/ DENİZLİHABER / 6 Temmuz 2011 Çarşamba, 15:05

CHP Denizli Belediye Meclisi Grubu, heyelan sonrası, belediyeye ait asfalt şantiyesi atığının Gökpınar Gölet’ine aktığına yönelik medyada çıkan haberlerin üzerine harekete geçti. Aktepe’de yaşanan heyelan sonrası, Denizli Belediyesi’ne ait atık kanalı ve kanal yolu kullanılamaz hale gelmiş, şantiye atığının bir ark yardımıyla göle deşarj edildiğine dair haberler medya tarafından kamuoyuna taşınmıştı. Belediye Meclisinin son oturumunda konuyu bir soru önergesiyle meclis gündemine taşıyan CHP, duyarlılık ve acil müdahale çağrısında bulundu. CHP Grubu adına soru önergesini okuyan Meclis Üyesi Zülal Avcı, önergeyi okuduktan sonra, ilişikte yer alan bölgedeki tahdidi belgeleyen fotoğrafları meclis salonunda gösterdi.

GÜNGÖR “FOTOĞRAFLAR ESKİ”
Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Güngör, atığın bir ark yardımıyla GökpınarGöleti’ne boşaltıldığı iddialarını yalanladı. “Bu bölgede sorumluluk DSİ Bölge Müdürlüğü’nün. Biz Gökpınar’ın korunması konusunda proje desteği veriyoruz. Sorumlu değiliz” diyen Güngör, CHP’li meclis üyelerinin bölgeden çekilmiş, atığın GökpınarGöleti’ne karıştığına yönelik fotoğrafların da gerçeği yansıtmadığı ve fotoğrafların daha önce çekildiği iddiasında bulundu.

CHP’DEN ÖNERİ “DOĞA PARKI OLSUN”
CHP soru önergesinde ayrıca GökpınarGöleti’nin bir doğa parkına dönüştürülmesi önerisinde de bulundu. Denizli İl Özel İdaresi, Denizli Belediyesi, Çevre ve orman İl Müdürlüğü ve Devlet su İşleri gibi kurumsal iradenin gölete bir an önce sahip çıkmalarının gerekliliğini vurgulayan CHP grubu, güvenlik, aydınlatma ve su kirliliği kontrolü yönetmeliklerinin devreye sokularak sulama göletinin “Doğa Parkı”na dönüştürülmesi teklifini getirdi

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı