REKLAMI GEÇ

İL BAŞKANLARI NE DEDİ?

İL BAŞKANLARI NE DEDİ?

CHP Genel Merkezi’nde yaşanılanları Denizlihaber olarak kentin siyaset kurmaylarına sorduk. AKP, MHP ve DP İl Başkanları bu duruma bakın nasıl yorum yaptı?

/ DENİZLİHABER / 4 Kasım 2010 Perşembe, 14:50

Cumhuriyet Halk Partisi’nin içinde bulunduğu son durumu rakiplerine sorduk. Partilerin Denizli Temsilcileri CHP ile ilgili görüşlerini aktardı. DP İl Başkanı Zafer Bakırsoy, CHP’nin DP gibi iç hesaplaşma içinde olduğunu belirterek, “CHP’li yöneticilerin birbirleriyle uğraşması siyaseti seven biri olarak beni üzüyor ve olayları kaygıyla izliyorum” dedi. AKP İl Başkanı Bilal Uçar ise CHP’nin bir an önce toparlanmasını dilerken, MHP İl Başkanı Zafer Kaplan ise CHP’nin içinde bulunduğu durumun onlar için büyük kan kaybına neden olacağını söyledi.

AKP’Lİ UÇAR “TOPARLANMALARINI İSTİYORUM”
“Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir an önce toparlanmalarını diliyorum. Ana muhalefet partisi olarak halkın fikrine tercüman olacak siyaset üretmelerini istiyorum. Daha fazla değerlendirme yapamam. Onların iç meseleleri ile ilgili görüş vermem doğru olmaz. Değerlendirmemiz sadece temenni anlamında olur”

MHP’Lİ ZAFER KAPLAN “BU DURUM KAN KAYBINA NEDEN OLUR”
“Orada bir tüzük sorunu var. Bunun düzeltilmesi gerekiyordu. CHP içinde bir sancı varmış bu su yüzüne çıktı. Biz karışmak istemiyoruz. Bölünme ile karşı karşıyalar. İktidardan uzaklaşmak durumunda kaldılar. Seçim öncesi görüntü bu. MHP ise bunun tam tersine diğer insanları küskünleri davet etti. MHP toparlanma ve bütünleşme içinde. Tek başına iktidar yolunda yürüyor. CHP iç sorunları ile uğraşıyor ve bu da onların kan kaybına neden olacaktır”

DP’Lİ BAKIRSOY “ÜZÜLÜYORUM”
“Bu bence iç hesaplaşma. Sayın Kılıçdaroğlu çok uzun bir aradan sonra CHP’ye köklü bir siyaset kurumuna yeni genel başkan olarak bir umut ve heyecan yaratmıştır. İktidar olma iddiasını kaybetmiş CHP’ye yeni bir soluk ve iktidar olma hevesi kazandırmıştır. Tabiî ki her yeni genel başkanın kendi ekibini kurma, birlikte çalışacağı mesai arkadaşlarını seçebilme şansı ve kredisi olmalıdır. Parti tabanı ya da tavanı yeni genel başkana bu krediyi tanımalıdır. Ancak CHP, Demokrat Parti gibi iç hesaplaşmayı bitiremediğinden bütün enerjisini kendi içinde harcamaktadır. Bugün yangın yerine dönen Türkiye ve devletin değerlerinin tartışıldığı kuruluş felsefesinin sorgulandığı böyle kaotik bir dönemde CHP’li yöneticilerin birbirleriyle uğraşması siyaseti seven biri olarak beni üzüyor ve olayları kaygıyla izliyorum”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı