REKLAMI GEÇ

KAVAF FESTİVALLERDE

KAVAF FESTİVALLERDE

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Tavas İlçesine bağlı Aydoğdu Köyünde 12. Yoran Yaylası Yaz Şenlikleri ve Serinhisar Kültür, Sanat ve Leblebi Festivali’ne katıldı.

/ DENİZLİHABER / 2 Ağustos 2010 Pazartesi, 17:05

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ilk olarak 12. Yoran Yaylası Yaz Şenliklerine katıldı. Buradaki törene Bakan Kavaf’ın yanı sıra Vali Yavuz Erkmen, Denizli Milletvekili, Mehmet Yüksel, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Türk Parlamenterler Birliği Başkanı Hasan Korkmazcan, Serinhisar Kaymakamı Zeyit Şener, Tavas Belediye Başkanı Mehmet Karabay, İl Genel Meclis Başkanı Halil Pekdemir, Siyasi Parti ve Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Şenliğin açılış konuşmasını yapan Aydoğdu Köyü Muhtarı Kemal Özkurt, şenliklerin yapıldığı Yoran Yaylasının 1400 metre yükseklikte bulunduğunu ve göleti olan ender yaylalardan bir tanesi olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz yılın şenlik ağası olan Durmuş Tektaş ise, şenliklerin her yıl daha büyüğünü yapmak için çalıştıklarını söyleyerek, şenliğe gelen herkese teşekkür etti. Türk Parlamenterler Birliği Başkanı Hasan Korkmazcan da, Aydoğdu Köyünün tarihinin çok eskilere dayandığını söyleyerek, turistik bölgelerin ortasında olması nedeniyle, turist çekmek için köyün ve yaylanın tanıtımının yapılmasının önemli olduğunu söyledi. Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, şenliğin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, toplumların geçmişlerini ne kadar sağlam tutarlarsa gelecekte o kadar uzağı görebileceklerini söyleyerek, aile bağlarının sağlam tutulması gerektiğini söyledi. Vali Yavuz Erkmen ise, bu tür etkinliklerin İlimiz dışından da duyulmasının önemli olduğunu söyleyerek, İlimize yılda 2 Milyon turist geldiğini, bu kişilerin de sadece turistik yerlere değil İlimizin her yerini gezmelerinin sağlanmasının önemli olduğunu vurguladı. Yaşanan birlik ve beraberliğin sadece bugünle sınırlı kalmaması gerektiğine dikkat çeken Vali Erkmen, birlik ve beraberliğin her zaman devam etmesi gerektiğini sözlerine ekledi. Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf konuşmasında, bölgenin tarihinin Oğuzlara kadar uzanan derin bir tarihe sahip olduğunu söyledi. Kültürel değerlerin yaşatılarak gelecek nesillere aktarılmasının çok önemli olduğunu belirten Bakan Kavaf, bölgenin değerlendirilebilecek bir potansiyele sahip olduğunu söyleyerek, şenliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Şenlik, folklor gösterisi, çeşitli yarışmalar ve sanatçı Efe konseri ile devam etti.

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Vali Yavuz Erkmen ve beraberindeki heyet daha sonra Serinhisar Kültür, Sanat ve Leblebi Festivaline katıldılar. Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi, İlçeye teşriflerinden dolayı Bakan Kavaf ve protokol üyelerine teşekkür etti.
Serinhisar Kaymakamı Zeyit Şener de, festivalin birlik ve beraberlik içinde kutlandığını, leblebinin tanıtımı için festivalin önem taşıdığını söyleyerek, çevre ilçe ve beldelerden birçok insanın geldiğini söyledi. Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, festivallerin yapılış amacının kültürel değerlerin çeşitli etkinlikler çerçevesinde yeni nesillere aktarmak olduğunu söyleyerek, leblebinin tanıtımı için pazarlama ve satış ağının yaygınlaştırılması gerektiğini belirtti. Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel de, Serinhisar leblebisinin kalitesine değinerek, tanıtımı ve pazarlanması konusunda birlikte hareket edinilmesi halinde Serinhisar, Denizli ve üreticilerin çok kazançlı çıkacağını söyledi. Vali Yavuz Erkmen, vatandaşların hep birlikte festivalin coşkusunu yaşamalarının kendilerini mutlu ettiğini söyleyerek, yaşanan birlik ve beraberliğin her zaman devam etmesi gerektiğini belirtti. Serinhisar’ın leblebisi ile öne çıktığını söyleyen Vali Erkmen, üreticilerin isteği üzerine imalathanelerin ilçe merkezinden dışarı çıkarılacağını ve küçük sanayi sitesinin programa alındığını ve şu anda bitme noktasına geldiğini söyledi. Küçük Sanayi Sitesinde bazı lokantaların açıldığını ve bunun yanlış bir durum olduğunu belirten Vali Erkmen, orada leblebi ve Serinhisar’ı tanıtıcı başka ürünlerin pazarlanabileceği yerler açılmasının daha önemli olduğunu sözlerine ekledi. Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ise, Türkiye’de kaliteli leblebi ve nohudun Serinhisar Ovasından gittiğini, patent alma konusunda bir çalışma başlatılarak sonuç alınacağına inandığını söyledi. Festivallerin önemine değinen Bakan Kavaf, kültürel değerlerimizin gelecek nesillere aktarılması, geleneksel sanatların yaşatılması için festivallerin bir vesile olduğunu söyledi. Serinhisar leblebisinin de bu çerçevede markalaşacağına inandığını sözlerine ekleyen Bakan Kavaf, leblebi üretimi için yapılan sitenin en kısa zamanda tamamlanması konusunda gerekeni yapacaklarını söyledi. Bakan Kavaf ve diğer protokol üyeleri daha sonra vatandaşlarla sohbet ettiler. Heyet son olarak yeni yapılan Sait Küçüker Denizli Erkek Yetiştirme Yurdu ve Huzurevinde incelemelerde bulundular. Bakan Kavaf, Vali Erkmen ve diğer protokol üyeleri Huzurevi sakinleri ile bir süre sohbet ettiler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı