REKLAMI GEÇ

KOMİSYONUN HIZINA BAK!

KOMİSYONUN HIZINA BAK!

Denizli Belediye Meclisi’nin Şubat Ayı’nda aldığı gereği oluşturulan Yüksek Yapı İnceleme Komisyonu ikinci toplantısında oy çokluğuyla gökdelen otele olur verdi. Zemini aşırı sıvı çıktığı için inşaatına ara verilen gökdelen otele onay verenler arasında jeoloji ve jeofizikçiler de var!

/ DENİZLİHABER / 30 Eylül 2010 Perşembe, 17:55

Mimarlar Odası Denizli Şubesi Başkanı İbrahim Şenel, İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Sekreteri Erman Besli, Makine Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Sekreteri Fatih Yaşa ve Harita Kadastro Mühendisleri Odası Denizli Temsilcisi Kemal Karabulut, Denizli Belediyesi’nin yaptıracağı gökdelen otel ile ilgili oluşturulan Yüksek Yapı İnceleme Komisyonu toplantıları ile ilgili açıklamada bulundu.

GÖKDELENE İZİN ÇIKTI!
Yapılan yazılı açıklamada, komisyonun ikinci toplantısında gökdelen otele geçit veren kararı oy çokluğuyla aldığı duyuruldu. 27 Eylül’de ikinci kez bir araya gelen komisyon üyelerinden 13’ünün evet, 4’ünün hayır dediği proje artık resmen yürürlükte.

KOMİSYON NASIL KURULMUŞTU
Şubat 2010’da Belediye Meclisi yapılacak yeni santral garaj inşaatı için aldığı kararda yüksek yapıların denetlenmesi konusunda bir komisyonun kurulması, projenin ve inşaatın yapılacağı bölgenin bu komisyonca denetlenip incelenmesinin ardından komisyonun vereceği nihai kararın ardından inşaata geçilmesini kararını aldı.

İNŞAATI DURMUŞTU
Bir süre önce başlatılan çalışmalar kapsamında eski garaj ve çevresindeki yapılar tamamen yıkılmış, yeni santral garaj ve gökdelen otelin dikileceği alanda hafriyat çalışmaları başlatılmıştı. Ancak kısa süre önce zemindeki sıvı yoğunluğu nedeniyle yeni bir zemin etütü yapılacağı iddiası ile çalışmalara ara verildiği öne sürülmüştü.

İLK KEZ AĞUSTOS’TA TOPLANMIŞTI
İlk Komisyon toplantısı 31 Ağustos 2010’da gerçekleştirildi. Komisyonun belediye kanadı üyeleri toplantıda, TMMOB bağlısı oda temsilcilerine ne proje, ne de olması gereken teknik incelemelerle ilgili belge vermedi. Belediye ilk toplantıda yalnızca projeyi hazırlanan bir sunumla tanıtıp toplantıyı bir brifing havasına çevirince, toplantı sonrası TMMOB’a bağlı 9 odanın temsilcisi ortak bir basın toplantısı düzenlemişti

UYARMIŞLARDI
9 oda, ortak düzenledikleri basın açıklamasında, yapılan toplantının göstermelik bir hale bürünmesi nedeniyle kamuoyunu bilgilendirip, belediye yetkililerini uyarmıştı. Belediyenin işi oldu bittiye getirip meslek odalarının görüşünü almadan kendi bildikleri doğrultuda projeyi hayata geçirme telaşı ve gayreti içinde olduğunu ve bunun yanlış sonuçlara yol açabileceğini ima eden açıklama yerini bulmadı.

İKİNCİ TOPLANTIDA OYLADILAR
Açıklamanın yerini bulmadığı 27 Eylül günü gerçekleştirilen ikinci toplantıda anlaşıldı. Komisyon 17 kişi ile toplandı. Toplantıya komisyonun üyesi olmasına rağmen Elektrik Mühendisleri Odası ve Çevre Mühendisleri Odası temsilcileri katılmadı. Toplantı aslında işin başladığına dair bir bilgilendirme toplantısı havasında geçti ve proje nihai karar için oylamaya sunuldu. Adı geçen 4 oda çekimser oy kullanırken, 13 üyenin kabul oyuyla projeye geçit verildi.

ETÜT RAPORUNU GÖRMEDEN OY VERDİLER
İşin ilginç tarafı Jeoloji Mühendisleri ve Jeofizik Mühendisleri Odası temsilcilerinin verdiği olur oylarıydı. Jeofizik ve jeoteknikçi üyelerin projenin zemin etütlerini bile görmeden olur oyu kullandıkları ileri sürüldü.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı