REKLAMI GEÇ

NAPTIN MEHMET AĞABEY?

NAPTIN MEHMET AĞABEY?

TBMM 24. Dönemi ilk yemin töreniyle başladı. CHP’li Keskin ve Cihaner grup kararı nedeniyle yemin etmezken, Denizli’nin diğer 5 vekili yemin için kürsüdeydi. Ancak ilimizin tek tecrübeli vekili Yüksel, hatalı yemin ettiği için tam 3 kez kürsüye çıktı.

/ DENİZLİHABER / 28 Haziran 2011 Salı, 14:44

Türkiye Büyük Millet Meclisi, 24. Dönemine tartışmaların gölgesinde başladı. Haberal ve Balbay’ın tahliye edilmemesini protesto eden CHP’li vekiller ilk oturuma katılırken yemin etmedi. Hatip Dicle’nin vekilliğinin düşürülmesi nedeniyle BDP’nin desteklediği bağımsız adayların protesto ettiği ilk oturumda Denizli’de gözler kentin vekillerinin yemin törenine çevrildi.

AKP’li vekiller Nihat Zeybekci, Nurcan Dalbudak, Bilal Uçar ilk kez TBMM genel kurul salonuna vekil sıfatıyla girerek yemin ederken, AKP’nin en tecrübeli vekili Mehmet Yüksel, hatalı okuduğu yemin metni nedeniyle 3 kez kürsüye çıkmak zorunda kaldı. Kâtiplerin uyarısını dikkate alan TBMM 24. Dönem ilk oturumunun en yaşlı üye sıfatıyla başkanlığını gerçekleştiren Oktay Ekşi, AKP’li Yüksel’i 2 kez daha kürsüye çağırarak yeminini tekrarlattı. Meclisin bir diğer tecrübeli ismi MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan da yemin eden vekillerimiz arasındaydı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı