REKLAMI GEÇ

Nifkerli’deki seçim gerilimi devam ediyor

Nifkerli’deki seçim gerilimi devam ediyor

Tavas İlçesi’nin Nikfer Beldesi’nde, CHP’li partililer ve vatandaşlar iki defa kazandıkları açıklanan seçimi, tek oyla kaybedince, Denizli’ye minibüslerle gelip, İl Seçim Kurulu’nu alkışlarla protesto etti.

/ DENİZLİHABER / 4 Nisan 2009 Cumartesi, 00:00

Nikfer’de CHP adayı Ali Yarangünü ile AKP’li Mustafa Davulcu’nun kıyasıya seçim yarışının son etabında, AKP’li Davulcu, İl Seçim Kurulu kararıyla başkan seçilince, CHP’liler tepkilerini Denizli’ye gelerek gösterdi. 2 bin 473 seçmenin bulunduğu Nikfer’de, 10 sandıkta yapılan ilk sayımda, CHP adayı Ali Yarangünü, 900 oy alarak seçimleri kazandı. 898 oy alan AKP Adayı Mustafa Davulcu, karara itiraz etti. Tavas İlçe Seçim Kurulu oyları yeniden saydı, iki aday 899 oy aldı. Eşitlik üzerine, İlçe Seçim Kurulu, kura çekti ve kurada CHP Adayı Ali Yarangünü ikince kez başkan seçildi. AKP Adayı Mustafa Davulcu, bu kez İl Seçim Kurulu’na itiraz etti. İl Seçim Kurulu itirazı kabul etti ve oyları yeniden saydı. Üçüncü sayımda, geçersiz oylardan biri geçerli sayıldı ve İl Seçim Kurulu, AKP Adayı Mustafa Davulcu’nun 899’a karşı 900 oyla seçimi kazandığını açıkladı.

Karara tepki gösteren CHP Adayı Ali Yarangünü, karara itiraz etmek için Ankara’ya gitti. Yaramgünü, YSK’ya itiraz dilekçesi verirken, CHP Nikfer Belde Teşkilatı ve CHP’li vatandaşlar, < ?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />70 kilometre uzaklıktaki Nikfer Beldesi’nden minibüslerle Denizli’ye gelerek, İl Seçim Kurulu önünde, kararı alkışlarla protesto etti. Beş minibüsle Denizli’ye gelen CHP’liler, Vali Vekfi Ertür Kız Meslek Lisesi’nde oluşturulan Merkez 1. Nolu Seçim Kurulu önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. CHP Merkez İlçe Başkanı Osman Bartal’ın da katıldığı protesto eyleminde, basın açıklaması yapan CHP’li Nikfer Belde Başkanı Ahmet Keysan, iki oy farkla kazandıkları belediye başkanlığının, ellerinden alınmak istendiğini söyleyerek, “Önce iki oy farkla, sonra kurayla başkanlığı kazandık. Kurayı koşulsuz kabul eden AKP Adayı Mustafa Davulcu, İl Seçim Kurulu’na itiraz etmiş. Kurul geçersiz sayılan bir oyu AKP’ye dahil ederek, beldemizde seçim bir oyla CHP’ye kaybettirilmiştir” dedi.

1083 nolu sandıkta AKP’ye dâhil edilen oyun üzerinde, MHP’ye vurulmuş yarım ay şeklinde mühür izi bulunduğunu, kurulun oy pusulasının katlanması nedeniyle bu izin oluştuğu yönünde karar aldığını belirten Keysan, “Seçim kanunlarında net olarak belirtilen maddelere göre oy pusulalarında herhangi bir iz, işaret ve yırtık oyların geçersiz sayılması açıkça vurgulanmıştır. İl Seçim Kurulu’nun bu kararı bizleri çok üzmüştür. İki seçim kurulu kararı birbiri arasında çelişki ifade etmektedir. Bizler adaletin sağlanacağından eminiz. Yüksek Seçim Kurulu’na yaptığımız itirazın Nikfer’de sandıkta kazanılmış bir seçimin tüm itibarını yeniden iade edeceğine gönülden inanıyoruz. Nikfer’de hizmet amacıyla çıktığımız bu yolda rekabet hırsıyla barış ve kardeşliğe gölge düşürülmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Polis, basın açıklaması öncesinde geniş güvenlik önlemleri alırken, bölgeye çevik kuvvet ekipleri de geldi. Basın açıklamasının ardından, CHP’yi destekleyen, aralarında çok sayıda kadının da bulunduğu partililer ve vatandaşlar, İl Seçim Kurulu kararını alkışlarla protesto etti. Ali Yarangünü’nü destekleyen bazı kadınlar, “Oylarımızı çaldılar, hakkımızı aramaya geldik. Adalet yerini bulacak” diyerek tepkilerini dile getirdi. Yaklaşık 150 kişi, açıklamanın ardından olaysız bir şekilde Nikfer’e geri döndü.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı