REKLAMI GEÇ

Nikfer’de seçim arapsaçına döndü

Nikfer’de seçim arapsaçına döndü

Tavas’a bağlı Nikfer Beldesi’nde seçimler arapsaçına döndü. Nefes kesen yarışın sonunda oylar sayıldı ve 3 farkla CHP Nikfer’de ipi göğüsledi. Sonuca itiraz eden AKP ile CHP arasında kura çekildi. İlçe Seçim Kurulu’nda çekilen kurada da CHP adayı başkanlığı kazandı. AKP itiraz etti, oylar İl Seçim Kurulu’nda yeniden sayıldı. AKP’nin geçersiz sayılan üç oyu geçerli sayıldı ve bu kez seçimi AKP adayının kazandığı açıklandı. CHP ise şimdi Yüksek Seçim Kurulu’na itiraz etmeye hazırlanıyor.

/ DENİZLİHABER / 3 Nisan 2009 Cuma, 00:00

10 sandık ile 2473 seçmenin bulunduğu Nikfer Beldesi’nde, AKP ile CHP arasında büyük yarış yaşandı. Nefes kesen yarışın sonunda oylar sayıldı, CHP ilk sayımda AKP’ye attığı 3 farkla ipi göğüsledi. Duruma itiraz eden AKP, itiraz dilekçesini İlçe Seçim Kurulu’na verdi. CHP ile AKP adayının oyları eşit çıktı. 898-898 eşitlik çıkınca, adaylar İlçe Seçim Kurulu’nda kura çekimine katıldı. Çekilen kurada Nikfer’in CHP’li adayı Ali Yarangünü, tekrar başkan seçildi. AKP yönetimi kura sonucuna da itiraz edince işler arapsaçına döndü. İl Seçim Kurulu’nda oylar bir kez daha sayıldı, AKP’nin geçersiz sayılan 3 oyu geçerli sayıldı ve AKP Adayı Mustafa Davulcu seçimi 3 oy farkla kazandı. CHP ile AKP arasında gidip gelen belediye başkanlığında, son sözü Yüksek Seçim Kurulu söyleyecek.

CHP Adayı Yarangünü, “Oylarımız eşit çıkınca, AKP adayı ile birlikte İlçe Seçim Kurulu’na gittik. Kura çekiminden önce AKP adayı kurayı kabul ettiğine, sonuca itiraz etmeyeceğine dair İlçe Seçim Kurulu’na taahhütte bulundu. Kura çekildi, seçimi biz kazandık. Ama AKP’liler İl Seçim Kurulu’na yine itirazda bulundu. AKP’nin geçersiz sayılan üç oyu geçerli hale getirildi. Şimdi de biz Yüksek Seçim Kurulu’na itiraz edeceğiz. Nikfer’de seçim tam anlamıyla arapsaçına döndü. İnsanlarımız ve seçmenlerimiz huzursuz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı