REKLAMI GEÇ

Oy çuvalı üzerinde uyku

Oy çuvalı üzerinde uyku

Denizli’de Seçim Kurulu’nda bilgisayar sisteminin tıkanması, sandık sorumlularının sabah saatlerine kadar Merkez İlçe Seçim Kurulu önünde beklemesine neden oldu. 5 saat, İlçe Seçim Kurulu önünde bekleyen sandık sorumluları ise oy çuvalları üzerinde uyumak zorunda kaldı. Veri sisteminin bir türlü düzelmemesine sinirlenen çalışanlar da Seçim Kurulu’nda sigara yasağını deldi.

/ DENİZLİHABER / 30 Mart 2009 Pazartesi, 00:00

Yüksek Seçim Kurulu’nun, Türkiye genelinde yaşadığı veri sistemi sorunu, Denizli’de de yaşandı. Sabah saatlerine kadar bilgisayar ortamına, seçim sonuçlarını aktarmaya çalışan Merkez İlçe Seçim Kurulu’nun önünde uzun kuyruklar oluştu. Ellerindeki seçim sonuçlarını teslim etmek için İlçe Seçim Kurulu’na gelen sandık sorumluları ise saatlerce kuyrukta bekledi. Yoğun bir seçimin ardından, kuyrukta beklemek zorunda kalan sandık görevlileri, oy çuvallarının üzerinde uyuyarak yorgunluk gidermeye çalıştı.

< ?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

Bilgisayar ortamında yaşanan veri tabanı sorunu nedeniyle, saatlerce seçim sonucu aktaramayan seçim kurulu çalışanları da kamu dairelerindeki sigara yasağını ihlal ederek, salon içerisinde sigara içti.  Sistemdeki hatadan dolayı sıkıntı yaşadıklarını belirten sandık görevlileri, bir daha sandık görevinde bulunmayacaklarını ve bu seçimlerde sistemin yanlış kurulduğunu iddia etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı