REKLAMI GEÇ

PANKART KRİZİ

PANKART KRİZİ

Valilik binası ve Yeni cami avlusuna belediye ekipleri tarafından asılan “Başbakan geliyor Denizli evet diyor” yazılı afişlere CHP tepki gösterdi. Cami avlusundaki afiş CHP’lilerin itirazıyla gece yarısı indirilirken, Valilik önündeki afişe CHP İl Başkanı Zafer Gönenç, tepki gösterdi.

/ DENİZLİHABER / 4 Ağustos 2010 Çarşamba, 18:56

Salı gecesi saat 23.00 sıralarında Denizli Belediyesi’ne ait 20 R 6229 plakalı resmi araçla Delikliçınar Meydanı’ndaki Yeni Cami’nin avlusuna gelen zabıta ile belediye işçileri, 20 metre uzunluğunda olan ve üzerinde, “Başbakan geliyor, Denizli evet diyor” yazılı pankartı astı. Pankartın asılmasından sonra bir vatandaş CHP Belediye Meclis üyesi Kemal Dağ’ı arayarak durumu bildirdi. Cami avlusuna gelen Dağ, görevlileri uyardı, ibadethaneye siyasi pankartın asılamayacağını, pankartın indirilmesini söyledi. Görevliler, amirleriyle görüşme yaptıktan sonra söz konusu pankartı indirdi.

“AKP suçüstü yakalandı”
Bugün de Denizli Valilik Binası önündeki palmiye ağaçlarına AKP logolu “Başbakan Geliyor, Denizli Evet Diyor” afişi asıldığını öğrenen CHP İl Başkanı Zafer Gönenç, yaptığı açıklamada “AKP cami avlusuna siyaset sokmaya çalışırken suçüstü yakalandı” dedi. Gönenç, cep telefonuyla partililerinin çektiği fotoğrafları basına dağıttı.

“Bunların paraları ödeniyor mu kim ödüyor belli değil”
Gönenç, “AKP’nin Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan Denizli’ye gelip partisinin mitingine katılacak. Doğal olarak partisi miting için duyuru yapıyor, hakkıdır. Fakat devlet olanaklarıyla ve suç işleyerek propaganda yapmak iktidar partisine verilmiş bir hak değildir. Otobüs duraklarına referanduma evet yazılı afişler asılıyor. Bunların paraları ödeniyor mu, kim ödüyor belli değil” dedi.

“Bu eylem yasa ve kararlara aykırı”
CHP’li Gönenç, geçen hafta Vali Yavuz Erkmen’in başkanlığında toplandıklarını ve tüm siyasi partilerin, referandum sürecinin centilmence geçmesi için karar alıp imza koyduğunu hatırlatarak “Başbakan Denizli’ye gelmeden bir gün önce suçüstü yakalandılar. Bu afişleri asmak belediye işçilerinin görevi midir? Bu işlerde resmi araçların kullanılması doğru mudur? İşlenen suçu fotoğraflarla belgeledik. Denizli Valiliği önüne de dev afiş asmışlar. Denizli Valisi’ne çağrıda bulunuyoruz; derhal bu konuda soruşturma açmalıdır. AKP, Valilik ve camileri seçim çalışmalarında pervasızca kullanıyor. Bu eylem seçim yasalarına ve Yüksek Seçim Kurulu kararlarına da aykırıdır. Cumhuriyet Savcılığı’nın yapılan açıklamayı ihbar kabul ederek gerekli soruşturmayı yapması gerekmektedir” dedi.

“Kararlara uyacağız”
Gönenç, CHP olarak ibadethaneleri, Ramazan ayını ve iftar sofralarını, propaganda çalışmalarında kullanmayacaklarını belirterek, alınan ve altına imza koydukları kararlara uyacaklarına işaret etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı