REKLAMI GEÇ

SEÇMEN BU SORULARIN YANITINI MERAK EDİYOR!

SEÇMEN BU SORULARIN YANITINI MERAK EDİYOR!

Türkiye’nin seçmen sayısı 2 yıl içinde tam 10 milyon arttı. Bu ilginç artış neden kaynaklandı. DSP Genel Sekreteri Erçelebi, bu artışın baraj sorunu yaşayan partileri, barajaltında bırakmak için güzel bir yöntem olduğunu söyledi ve “Bilmem farkındalar mı?” diye sordu.

/ DENİZLİHABER / 7 Haziran 2011 Salı, 16:37

Türkiye’nin yeni seçmen sayısı 52 milyon. Oysa bu rakam henüz 2 yıl önce yapılan yerel seçimlerde 42 milyondu. 10 milyon yeni seçmen Türkiye’de bir partinin meclise girmek için alması gereken oy sayısının tam 2,5 katı. Bu yüksek seçmen artışı, barajı 4 milyon 200 binden 5 milyon 200 bine çıkardı.
DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, adrese dayalı nüfus sayımına göre ortaya çıktığı iddia edilen bu seçmen artışının, iktidarın Türkiye’de baraj sorunu yaşayan partileri baraj altında tutabilmek adına ortaya koyduğu bir proje olduğunu öne sürdü. “Acaba bu durumun özellikle baraj altında tutulmak istenen partiler bilmem farkındalar mı?” diye soran Erçelebi, “Bunun üzerine bir de fazladan yedek oy pusulası basımı, kuşkularımızda ne kadar haklı olduğumuzu gösteriyor. Şimdi bu fazladan basılan milyonlarca oy pusulası ne işe yarayacak” diye konuştu.

YEDEK OY PUSULALARI HAKINDA MERAK EDİLEN SORULAR!
Fazla basılan oy pusuluları konusunda YSK’ya seslenen Erçelebi, vatandaşın kazara yanlış bir partiye mühür vurması halinde ‘Ben oyumu yanlış kullandım” diyerek sandık görevlilerinden yedek oy pusulası isteyip isteyemeyecekleri sorusunu yöneltti. Erçelebi, YSK’dan bir dizi soruyu da yanıtlamasını istedi;

1. Bu yedek oy pusulaları nerede muhafaza ediliyor?

2. Hangi oranda sandıklara dağıtılacak?

3. Hangi şartlarda kullanılacak?

4. Nasıl denetlenecek?

5. Sandık görevlileri bu konuda nasıl bilgilendirilecek?

6. Yapılacak sonuç tutanaklarında yedek oy pusulalarının sayıları da belirtilecek mi?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı