REKLAMI GEÇ

TBMM’DE 7+2 VEKİLİMİZ VAR

TBMM 24. Dönem ilk oturumuna artık saatler var. Denizli’nin bu dönem 7 vekilinin dışında TBMM’de 2 temsilcisi daha olacak. Uğur Mumcu’nun eşi Güldal Mumcu ve CHP’nin diğer İzmir Vekili Mustafa Moroğlu da Denizlili.

/ DENİZLİHABER / 27 Haziran 2011 Pazartesi, 15:02

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 24. Dönem ilk oturumunu gerçekleştirecek. En yaşlı vekil sıfatıyla CHP’li Oktay Ekşi’nin başkanlığında yapılması beklenen ilk oturumun hazırlıkları yemin krizinin gölgesinde gerçekleştiriliyor.

Şüphesiz TBMM’nin bu yeni dönemi, birbirinden etkili yeni yüzleri nedeniyle Denizli için de çok büyük önem taşıyor. AKP’nin güçlü ismi Nihat Zeybekci, kurt siyasetçi CHP’li Adnan Keskin ve Türkiye’nin gündemindeki isim İlhan Cihaner gibi Denizlili vekillerin yanı sıra Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilerek artık MHP’nin en üst düzey yöneticilerinden biri olan Emin Haluk Ayhan’ın bu dönemde mecliste aktif rol oynayacağı kesin.

İKİ İZMİR VEKİLİ DENİZLİLİ
Denizli’nin 7 vekilden oluşan milletvekili listesi, Nihat Zeybekci (AKP), Mehmet Yüksel (AKP), Bilal Uçar(AKP), Nurcan Dalbudak (AKP), Adnan Keskin (CHP), İlhan Cihaner (CHP) ve Emin haluk Ayhan’dan (MHP) oluşurken, İzmir’den vekil olan iki isim de Denizli için önem taşıyor.

GÜLDAL MUMCU DENİZLİLİ
Uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden ünlü gazeteci Uğur Mumcu’nun eşi Güldal Mumcu her ne kadar CHP İzmir Milletvekili unvanı taşısa da, o bir Denizlili. 20 Eylül 1951’de Denizli’de doğan Mumcu, 2. kez İzmir’den milletvekili oldu. Ağustos 2007’den bu yana TBMM Başkanvekilliği görevini de yürüten Şükran Güldal Mumcu’nun 2 çocuğu var.

MUSTAFA MOROĞLU GÜNEYLİ
İzmir’de CHP listesinden milletvekili seçilen bir başka isim ise Mustafa Moroğlu. Mustafa Moroğlu da aslen Güneyli. 1 Ocak 1958 doğumlu Mustafa Moroğlu, İzmir 2. Bölge 7. Sıradan Milletvekili olarak seçildi. Yakınları halen Güney’de yaşayan Mustafa Moroğlu, seçim sonrası memleketine gelerek kardeşlerini ziyaret etti. Anne ve babasının mezarına da giderek kırmızı ve beyaz karanfiller bırakan Moroğlu, Denizli’nin TBMM’deki +2 temsilcisinden biri olacak.

İKİ ENİŞTEMİZ DE VAR
Denizli’nin İzmir’den seçilen iki hemşerisinin yanı sıra şu ana kadar bilinen 2 eniştesi de TBMM çatısı altında. Denizli’nin ilk kadın milletvekili ve bakanı olan Selma Aliye Kavaf’ın ablası ve AKP’nin kurucular kurulu üyesi olan Sema Ramazanoğlu’nun eşi Yıldırım Ramazanoğlu, AKP’nin Kahramanmaraş listesinden milletvekili seçildi. AKP Konya listesinde 5. sıradan Milletvekili seçilen bir başka isim de eniştelerimizden. Prof. Dr. Cem Zorlu 1963 Konya, Ereğli doğumlu. Cem Zorlu ve Denizlili olan eşi İlknur Zorlu çiftinin iki çocuğu var.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı