REKLAMI GEÇ

TEMELİNİ ATMADAN SATIŞA ÇIKARDILAR

TEMELİNİ ATMADAN SATIŞA ÇIKARDILAR

Denizli Belediye Meclisi’nin Ekim ayı toplantılarının 4. oturumunda, AKP’li meclis üyeleri tarafından gündeme getirilen, yeni yapılacak garajda yer alacak olan gökdelen otelin satışı, CHP’nin itirazlarına rağmen, 19 kabul oyuyla meclisten geçti. Satış kararı, tartışmalara neden oldu.

/ DENİZLİHABER / 6 Ekim 2010 Çarşamba, 18:43

Denizli Belediyesi tarafından, eski garajın yerine yapılması planlanan yeni garajdaki gökdelen otelin satışı, 16 ret oyuna karşılık, 19 kabul oyu ile Denizli Belediye Meclisi’nden geçti. Meclisin Ekim ayı toplantısının 3. oturumunda (dünkü oturum) görüşülmesi beklenen gökdelen otelin satılmasına yönelik madde, basın mensuplarının meclis salonunu terk etmesinden sonra gündeme getirildi. Meclis Başkanı Osman Zolan tarafından gündeme getirilen ve 4 saat gibi uzun bir sürede tartışılan konu, dün komisyona havale edilmişti. Henüz temeli bile atılmayan gökdelen otelin satışı, bugünkü meclis oturumunda tekrar ele alındı ve oylandı. Gökdelen otelin satışı, 19 kabul oyuyla kabul edildi.

Meclis Başkanı Osman Zolan tarafından, Denizli Belediye Meclisi’nin Ekim ayı toplantısının 4. oturumunda (bugünkü oturum) son kez değerlendiren gökdelen otel projesinin satışı ile ilgili madde hakkında, siyasi partilerin grup temsilcilerine de son bir kez daha söz verildi.

Gökdelen otelin satışına, CHP olarak ret oyu vereceklerini belirten CHP Grup Sözcüsü Teoman Sancar, CHP olarak bugüne kadar Denizli’nin yararına olan tüm projeler için destek verdiklerini ama akıllarda soru işaretleri bırakan projeler için de görüşlerini aktardıklarını belirtti. Garaj bölgesine yapılacak olan gökdelen otel hakkında meclis olarak hiçbir bilgilerinin bulunmadığını ve alınan ani bir karar ile bu konunun meclis üyelerinin karşısına getirildiğini belirten Sancar, “Jet proje bizleri şaşırtmıştır. Kimseye anlatılmadan, ne olacağı, nasıl yapılacağı belli olmayan bir projeyi önümüze getirdiniz ve oy vermemizi istiyorsunuz. Bizler her zaman Denizli’nin menfaatini düşünüyoruz. Toplumsal mutabakat olmadan bir karar verilemez. Bunun için CHP grubu olarak bu oylamada ret oyu vereceğimizi açıklıyorum” dedi.

MHP Grup Başkanı Mehmet Fevzi Yeniçeri de MHP grubu olarak bu oylamada ret oyu vereceklerini açıklayarak, “Bu konuyu bizlerin önüne acil olarak çıkardınız. Hani hastane olacaktı, hani başka bir şey olacaktı? Şimdi de ‘otel yapacağız’ diyorsunuz. Neden 5 yıldızlı bir oteli garaja yaptığınızı açıklamıyorsunuz. Bunun için içimizde kuşkular var. Bunları açıklamadan, bunları cevaplandırmadan bizler kabul oyu veremeyiz” dedi.

İP adına söz alan Gökhan Dikmen de garaj ve gökdelen otelle ilgili olarak meclise verdiği soru önergelerinin halen cevaplarının verilmediğini hatırlatarak, “Bu binanın yapılması için önceden kararlar alınmaya başlamıştı. Yüksek yapı için çalışmalar başlamıştı. Tüm sivil toplum örgütlerinin itirazlarına rağmen, bunu gündeme getirdiniz ve şimdi satmak için yetki istiyorsunuz. Ben bunun için ret oyu kullanacağım” dedi.

AKP grubu adına söz alan Sezai Günalp ise kendilerinin hiçbir çekincelerinin bulunmadığını, gönül rahatlığıyla bu oylamada kabul oyu vereceklerini söyledi. Meclis Başkanı Osman Zolan da Denizli için, imaj bir bina için böyle bir çalışmada herkesin destek olmasını istedi ve gökdelen otelin satılması kararını oylamaya sundu. Yeni yapılacak garaja yapılacak olan gökdelen otelin satışı 16 ret, 19 kabul ve 1 çekimser oyla meclisten geçti.

Adalı ve Yazıcıoğlu kararı gelecek aya ertelendi
Denizli Belediye Meclisi’nin Ekim ayının ilk toplantısında gündeme alınan bir diğer önemli konu da 12 Eylül’de idam edilen Denizlili Necdet Adalı’nın isminin, doğup büyüdüğü mahallede bir sokağa verilmesi konusundaki önerge oldu. Bu maddenin, komisyona havale edilerek, gelecek ay görüşülmesine karar verildi. Aynı şekilde, BBP’nin Merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun adının da bir caddeye verilmesiyle ilgili gündem maddesi de gelecek aya ertelendi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı