REKLAMI GEÇ

TİMSAHIN GÖZYAŞLARI!

TİMSAHIN GÖZYAŞLARI!

Başbakan’ın grup toplantısında gündeme getirdiği 12 Eylül kurbanlarından Necdet Adalı’nın ağabeyi Gökhan Adalı sert konuştu; “Erdoğan tüm kutsalları sömürdüğü gibi bu konuyu da sömürüyor. Necdet yaşasaydı referanduma hayır oyu vermekle kalmaz, halkını bu konuda ikna etmek için çalışırdı.”

/ DENİZLİHABER / 21 Temmuz 2010 Çarşamba, 18:28

12 Eylül’ün idam sehpasına çıkardığı ilk gençti. 20 yaşındaydı. O idam edilen 50 gencin ilkiydi! Ankaralıydı… Şair Nevzat Çelik, ünlü şiiri Şafak Türküsü’nü O’na yazdı. Necdet Adalı’dan geriye diğer 49 genç gibi ailesine derin bir acı kaldı. Adalı Ailesi bu acıyı 30 yıldır taşıyor. Onlar şu ana kadar hiçbir röportaj teklifini kabul etmedi. 12 Eylül darbesinin ardından gencecik yaşta idam edilen Necdet Adalı’nın ailesi, Necdet’e ve onu ölüme götüren davasına saygısızlık etmemek adına böyle bir karar almıştı. Ne var ki Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Salı günü grubunda yaptığı konuşma ve ardından yaşananlar, Adalı Ailesi’nin 30 yıllık suskunluğunu bozdu. Gökhan Adalı, kardeşi Necdet Adalı’nın gündeme gelmesinden rahatsız. Denizlihaber’e konuşan ağabey Adalı, AKP’nin grup toplantısında yaşananları samimi bulmuyor.

YAŞASAYDI…
“Yaşasaydı Erdoğan ve AKP’ye karşı çıkardı” diyen ağabey Adalı’ya göre, Necdet Adalı ve 12 Eylül’de idam edilen diğer gençler, Başbakan Erdoğan tarafından siyasi malzeme yapıldı.
“Bütün kutsalları sömürdüğü gibi bu işi de sömürüyor. Şimdiye kadar aklı neredeydi? Samimi değil” diyerek Başbakan Erdoğan’ı sert bir ifadeyle eleştiren ağabey Adalı, “Necdet yaşasaydı referandumda hayır oyu kullanmakla kalmaz, halkımızı hayır oyu kullanmaları için ikna etmek için de gece gündüz çalışırdı” diye konuştu.

MHP TABANINA OYNUYOR, NECDETLERİ KULLANIYORLAR
Başbakan Erdoğan’ın sistematik propagandalar hazırlayan profesyonel bir ekip tarafından eline tutuşturulan metni okuduğunu ve bu nedenle asla samimi olamayacağını ileri süren Adalı, “Bütün kutsalları, dini, milliyetçiliği sömürdüğü gibi bunu da sömürü malzemesi yaptı” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın konuşması sırasında gözyaşlarına hakim olamaması ile ilgili olarak da “Dikkat edin o sırada milliyetçi bir gencin mektubunu okuyordu. Ağlama sahnesi tamamen MHP tabanını AKP’ye kaydırmak için kurgulanmış bir sahnedir. Yoksa samimi değiller. Bunlar timsahın gözyaşları” dedi.

NECDET’TEN ÖZÜR DİLESİNLER!
AKP’yi 12 Eylül’ün sivil uzantısı olarak gördüklerini dile getiren Gökhan Adalı, “Biz yıllardır konuşmuyorduk. Ancak mecburen konuşmak zorunda kaldık. Biz Adalı Ailesi olarak konuyu gündeme getirmezken bizden izin almadan Başbakan’ın Necdet’i bir siyasi malzeme yapması ailemizi de derinden üzdü. Necdet’den özür dilesinler” dedi.

ÖNCE ALDIKLARI İTİBARLARI İADE ETSİNLER
“Başbakan Erdoğan ve AKP’nin böyle bir sorumluluğu varmış. İtibarlarını iade edeceklermiş. Herkesin itibarını elinden alırken, suçsuz yere bir sürü insan yargılanırken, kalkıp demokratmış gibi hareket etmesi çok saçma” diyen Adalı, 12 Eylül anmalarının dışında 30 yıl sonra Necdet Adalı’nın tekrar gündeme getirilmesi ve hatta AKP tarafından gündeme taşınmasından son derece rahatsız olduklarını vurguladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı