REKLAMI GEÇ

“TSK ile aramızı bozmasınlar”

“TSK ile aramızı bozmasınlar”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 27 Nisan muhtırasıyla ilgili suç duyurusunda bulunan CHP’ye yüklenerek, “Kimse bizimle Türk Silahlı Kuvvetleri arasında gerginlik yaratma gayreti içine girmesin. Biz şu ana kadar Anayasa ve kanunlar ne gerektirdiyse onu yaptık” dedi.

/ DENİZLİHABER / 5 Ağustos 2010 Perşembe, 16:50

Aydın’da 20 ayrı tesisin açılışını yapan ve İstasyon Meydanı’nda halka hitap eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Denizli’ye, ‘OBA’ helikopteriyle geldi. Referandumda, Anayasa değişikliği için halktan evet oyu isteyen Başbakan Erdoğan’ın, Adnan Menderes Stadı’ndan havalanan helikopteri, Doğan Seyfi Atlı Stadı’na iniş yaptı. Saat 15.30’da Denizli’ye gelmesi beklenen Başbakan Erdoğan’ın helikopteri 17.08’de Denizli’ye indi. Yaşanan gecikme nedeniyle, Başbakan Erdoğan’ın, Denizli Valiliği’ne yapması planlanan ziyaret iptal edildi. Başbakan Erdoğan ve beraberindekiler, 17.22’de miting alanına ulaştı.

Başbakan Erdoğan’ın, Özay Gönlüm Meydanı’ndaki miting alanına gelmesinden önce, sahneye AKP İl Başkanı Bilal Uçar çıktı. Bilal Uçar konuşmasına başladığında devam eden yağış, kalabalığın dağılmasına neden oldu. Bir taraftan yağmura rağmen konuşmasını sürdüren Bilal Uçar’ı, bu kez de ikindi ezanının okunması engelledi. Ezan nedeniyle, AKP İl Başkanı Bilal Uçar, konuşmasını yarıda bırakıp bir süre beklemek zorunda kaldı.

Yaklaşık 5 bin kişinin geldiği miting alanına, yoğun güvenlik önlemleri altında giren Başbakan Erdoğan, önce Denizlilileri selamladıktan sonra, kısa bir süre dinlenmeye çekildi. Bu arada, Başbakan’ın beraberinde gelen 3 genel başkan yardımcısı ve AKP İzmir Milletvekili Nükhet Hotar, Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Devlet Bakanı Faruk Nafiz Ak, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Çevre Bakanı Veysel Eroğlu, AKP Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel, Mithat Ekici ve Mehmet Salih Erdoğan, sırasıyla anons edilerek sahneye çıktı ve halkı selamladı. AKP genel başkan yardımcıları, milletvekilleri ve bakanların ardından halkı selamlayan ise Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci oldu. Başbakan Erdoğan, saat 17.28 sularında halka hitap etmeye başladı.

CHP’ye yüklendi
Erdoğan, Denizli’de, 27 Nisan’la ilgili suç duyurusunda bulunan CHP’ye yüklendi. Özay Gönlüm Meydanı’nda konuşan Erdoğan, mitingde ağırlıklı olarak CHP ve MHP’ye yüklenenerek, Türk Silahlı Kuvvetleri’yle aralarında sorun olmadığını öne sürdü.

Kılıçdaroğlu’nu yanıtladı
Kendisini 27 Nisan öncesi, eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’la işbirliği yapmakla suçlayan ve “E-muhtıra AKP’nin yeniden iktidara gelmesi için yapıldı” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu, yanıtlayan Erdoğan, şunları söyledi:
“Ana muhalefet partisi genel başkanı, 27 Nisan süreciyle ilgili mahkemeye gideceklerini söyledi. CHP 27 Nisan bildirisi sırasındaki durumundan dolayı kendisi hakkında da suç duyurusunda bulunacak mı? Her satırına imza atanlar hakkında suç duyurusunda bulunacak mı? Mustafa Özyürek, Cevdet Selvi hakkında suç duyurusunda bulunacaklar mı? Madem darbeye bu kadar karşılar, Ergenekon avukatlığına savunanlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklar mı? Biz gereken yanıtı 28 Nisan’da verdik. Kimse bizimle Türk Silahlı Kuvvetleri arasında gerginlik yaratma gayreti içine girmesin. Biz şu ana kadar Anayasa ve kanunlar ne gerektirdiyse onu yaptık. Bundan sonra da birilerinin talimatına göre değil, milletin sesine göre hareket etmeye devam edeceğiz.”

“Kılıçdaroğlu da ‘evet’ propagandası yapıyor”
Kılıçdaroğlu’nun mitinglerinde farkında olmadan “evet” propagandası yaptığını öne süren Erdoğan, “İnanıyorum ki 12 Eylül sabahı kendisi de gizli oylama olduğu için evet oyu kullanacaktır” dedi.

AKP’ye iki eski başkan katıldı
Bu arada Denizli’nin Baklan İlçesi’nin, daha önce MHP’den ihraç edilen Belediye Başkanı İsa Karaçolak ile Akköy’ün DSP’li İlçe Belediye Başkanı Abdullah Kılbıyık, tören sonunda AKP’ye geçti. Başkanların rozetini Erdoğan taktı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı