REKLAMI GEÇ

Türkiye’nin gündemi önüne yatma polemiği

Türkiye’nin gündemi önüne yatma polemiği

Türkiye, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Denizli Milletvekili, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu arasındaki “önüne yatma” polemiğini konuşuyor. Kılıçdaroğlu, sözlerinden geri adım atmayıp “Sonuna kadar arkasındayım” derken, Ramazanoğlu, açıklamanın “taciz ve insan hakkı ihlali” olduğunu kaydederek, hukuki süreç başlatacağını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Nisan 2016 Çarşamba, 09:43

Karaman’da ortaya çıkan çocuk istismarının ardından olayı sert bir dille kınayan ve üslubunu giderek sertleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son olarak eleştiri oklarını Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’na yöneltti.

FİTİLİ ATEŞLEYEN AÇIKLAMA
Partisinin grup toplantısında, “Karaman’dan sonra Türkiye’nin dört bir yanında olaylar patladı. Bunlar sabah akşam Müslümanlıktan, din imandan bahsediyorlardı. Bu çocukları bu yoz kültüre siz nasıl teslim ettiniz? Vakıfları savunuyorlar. Çocuklara sahip çıkın vakıflara değil. Bu çocuklar yasa dışı burada nasıl kaldı? Valisi konuşmuyor, Milli Eğitim Bakanı konuşmuyor. Aileden Sorumlu Bakan da zaten birilerinin önüne yatmış vaziyette o da konuşmuyor. Bu yurtlara kim izin veriyor arkadaşlar… Biz izin vermedik diyorlar koro halinde. Siz izin vermediyseniz bunlar nasıl açılıyor?” diyen Kılıçdaroğlu’nun sözleri, yeni tartışmanı ve hayli sertleşen siyasi polemiğin fitilini de ateşledi.

RAMAZANOĞLU. AÇIKLAMA TACİZ VE İNSAN HAKKI İHLALİ
Bakan Ramazanoğlu, CHP liderinin kendisine yönelik sözleri üzerine bir açıklama yaparak, Kılıçdaroğlu’nun sözlerini “şahsımda tüm kadınları hedef alan çirkin ve edep dışı açıklama” olarak nitelendirdi.

“Ana muhalefet partisinin genel başkanının, bir kadına karşı bu kadar seviyesiz ve ahlak dışı açıklamaları ülkemiz ve milletimiz adına üzüntü vericidir” diyen Ramazanoğlu, şunları kaydetti:

“Bir önceki grup toplantısında da anneliğimle ilgili çirkin ithamlarda bulunan Kılıçdaroğlu, bu seviyesiz üslubunu sürdürmekte, kadın kimliğine saygısızlıkta ısrar etmektedir. Bu açıklamalar aynı zamanda açık bir taciz ve insan hakkı ihlalidir. Şahsımla birlikte tüm kadınları hedef almaktadır. Öyle inanıyorumki; bu talihsiz açıklamalar en başta Kılıçdaroğlu’nun eşini ve CHP’de siyaset yapan kadınları rahatsız etmiştir.

Tüm kadınlar ve anneler adına, bu hadsiz, haksız ve hukuksuz açıklamayı kınıyor, başta CHP mensubu kadınlarımız olmak üzere tüm kamuoyunu tavır almaya davet ediyorum. Siyaset tarihimize kara bir leke olarak geçen Kemal Kılıçdaroğlu’nun hakaretlerini yüce Milletimizin vicdanına havale ederken, tüm hukuki süreçleri de başlatacağımı kamuoyumuza saygılarımla arz ediyorum.”

KILIÇDAROĞLU: SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM
Kendisine yönelik eleştiri ve tepkiler üzerine konuyla ilgili bir kez daha konuşan Kılıçdaroğlu, şu açıklamayı yaptı:

“Kullandığım cümle, Türk siyasi hayatına AKP’li bir bakan tarafından kazandırılan bir cümle. Cümle bana ait değil. Rıza Zarrab için söylenmiş. ‘Kimse sana birşey yapamaz, ben senin önüne yatarım’ denmiştir. Dolayısıyla bu cümle benim sıfırdan bulduğum bir cümle değil. İkincisi, bu cümleyi kadın erkek diye ayırmak da başlı başına bir gaf. Bir bakana kadın veya erkek diye bakmak da yanlıştır. Bakan bakandır. O koltuğa oturuyorsa, onun kimliği cinsiyeti önemli değildir.

Bu eleştiriyi, bu cümleyi kullanan ben değilim, bu cümleyi kullanan onların kendi bakanları. Kaldı ki bu eleştiride sonuna kadar haklıyım. Kullandığı ifadeyi biliyor mu acaba kendisi, ağzından çıkan ifadeyi biliyor mu? Çocuklara tecavüz edilecek, ‘bir sefer oldu diye olayın üzerine mi gidilir’ gibi bir cümle kullanıyor. Kendisi bu cümleyi kullanırken, sıkıldı utandı mı acaba?

O cümleyi kullandı diye Davutoğlu bir laf söyledi mi acaba? Kendi bakanları birşey söyledi mi acaba? O çocuklara yazık günah değil mi, o çocukların annesi babası var. O çocuklar bizim geleceğimiz umudumuz. O vakıf yurt açma yetkisine sahip mi değil mi? Bakan önce bunun cevabını versin. Ben soruyorum bana cevap vermiyorlar. Ama burada koşa koşa cevap veriyorlar.

Mağdur edebiyatı yaratmaya çalışıyorlar. Söylediğim cümlenin sonuna kadar arkasındayım. Kızacaksa bana değil, Rıza Zarrab’a kızsın. Siyasi tarihimize bu cümleyi kazandıran kişiye kızsın, bu cümleyi kazandıran onlar. Biz tekrar ettiğimiz için alınganlık gösteriyorlar.”

denizli-ak-parti-liler-chp-ye-yurudu-anons

denizli-kilicdarogluna-tepkiler-anons

denizli-ak-parti-ibrahim-tefenlili-bakan-aciklamasi-anons

denizli-ak-parti-afislerin-savasi-anons

 

Yorumlar

arif   -  Bağlantı 6 Nisan 2016, 15:28

Önüne yatmak deyimini eski içişleri bakanı muammer bey kendi kullanıyor.kullanma amacı sana gelecek her kötülüğe ben karşı dururum anlamında kullanmıştır.Aklınızda cinsellikten başka bir şey yokmu sizin be insancıklar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı